Plekken in Europa die je nog nooit zag!

Beetje uitgekeken op de typisch toeristische bestemmingen? Ga dan op zoek naar de verborgen pareltjes van Europa met Mapiac. Reislust gegarandeerd!

Mapiac heeft een handige tool ontworpen waarmee je de hidden gems van Europa kunt ontdekken. Dries en Frederik willen op deze manier hun passie voor reizen met de wereld delen. Ze gaan steeds op zoek naar de meest unieke plekken en activiteiten. Op het kaartje vind je minder gekende plekjes over heel Europa die echt de moeite waard zijn!

Kun je er maar niet genoeg van krijgen? Neem dan zeker een kijkje op hun site.

 

 

Plekken

Quinta da Regaleira – Portugal

Dit paleis is één van de meest raadselachtige plekjes van Portugal. Deze waanzinnige draaitrap leidt je naar de waterput van het paleis. Vergeet er zeker ook niet de fabelachtige tuinen te bezoeken. Quinta da Regaleira bevindt zich op slechts 30 km van Lissabon.

©500px/@DaleJohnson

 

Plekken

Oradour-sur-Glane – Frankrijk

Wanneer je onderweg bent naar het zuiden van Frankrijk, maak dan even de tijd om te stoppen in het dorp Oradour-sur-Glane. Het dorp ligt op een klein halfuur rijden van Limoges. In 1944 werden hier 642 inwoners gemassacreerd door Nazi’s. Ter nagedachtenis van deze horror praktijken is het dorp in zijn vernielde staat achtergelaten.

©Instagram/@xavigo64

 

Plekken

Devil’s Bridge – Duitsland

In het prachtige Park Kromlau bevindt zich de Devil’s Bridge. De brug is gebouwd om de optische illusie van de perfécte circel te creëren, dankzij de reflectie van de brug in het water. Fotofanaten van over de hele wereld trekken hiernaartoe om deze optische illusie op beeld vast te leggen. Vanuit Berlijn is het 2 uur rijden naar Park Kromlau.

500px/KillianSchönberger

 

Plekken

Bigar waterval – Roemenië

Roemenië wordt vaak vergeten als vakantiebestemming, nochtans vind je er massa’s prachtige  natuurparken, kastelen en bergen. De Bigar waterval is hiervan het perfecte voorbeeld!  Je vindt ze  in de Minisu-vallei in het Anina-gebergte.

©Instagram/@sabrina_arabela

 

Plekken

Kasteel Miranda – België

Maak je daguitstap net dat beetje avontuurlijker door een bezoek te brengen aan kasteel Miranda, bij Dinant. Dit 19de-eeuws neo-gotisch kasteel ligt er al 25 jaar verlaten bij en is een hotspot voor  ghost hunters. De moeite waard!

©Flickr/@RensMarskamp

 

Plekken

Giant Pink Bunny – Italië

In het noorden van Italië is een 60 meter lang roze konijn op een bergtop gestrand. Na de toch wel fatale impact werden de ingewanden van het roze konijn losgerukt. Wat meteen ook de nodige aandacht voor dit kunstwerk, gecreëerd door Oostenrijkse artiesten, met zich meebracht. The pink bunny zou naar schatting nog tot 2025 te zien zijn op de berg.

©Blog/vecchiobipede

 

Plekken

Tunnel of love – Oekraïne

De Tunnel of Love is een 3 km lange spoorweg in Klevan, Oekraïne. Voor zij die tot over hun oren verliefd zijn, is dit een nieuwe bestemming om te overwegen. Oorspronkelijk was het een normale spoorweg, maar nu is het één van de meest romantische plaatsjes op aarde.

©Mapiac

 

Plekken

Op deze kaart kun je speuren naar alle mooie, verborgen plekjes van Europa. Laat je inspireren!

©Mapiac

Partner Content