Getty Images

5 podcasts om dit weekend te beluisteren

Door Elke Spelters

Podcasts waren nooit eerder zo populair als nu. Ze nemen ons mee naar een andere wereld, leren ons iets bij of geven ons het gevoel dat we toch niet helemaal alleen zijn. Kruip lekker weg in je zetel of neem hem mee op wandel: dit zijn onze favorieten van het moment.

Op wandel

Onze twee favoriete dingen tijdens deze hele crisis: wandelen en podcasts luisteren. De Leuvense Dorien Draps (25) combineerde de twee en begon haar eigen podcast: ‘Op wandel’. Elke aflevering neemt ze een gast mee op wandel (aha!) en praten de twee over het leven, zelfzorg en de kracht van het wandelen. Een greep uit de gasten: Wendy Dirven (Blind Getrouwd), Floor Denil (cartooniste), Pasty Vanleeuwe (plusoudercoach) en Annelies Mentink (minimaliseercoach).

Je kunt ‘Op wandel’ beluisteren via Soundcloud,SpotifyApple Podcasts of andere podcastapps.

De Volksjury

In ‘De Volksjury’ speculeren Laura en Silke al ruim drie jaar op een luchtige manier over (on)opgeloste moordzaken in zowel binnen- als buitenland. Met zo’n 15.000 luisteraars per aflevering is ‘De Volksjury’ met stip de populairste Vlaamse misdaadpodcast.

Je kunt ‘De Volksjury’ onder meer beluisteren via Soundcloud of Spotify.

Radio Mama

Met ‘Radio Mama’ brengt Kristien Wollants, logopediste en zelf mama van twee, een podcast over kindjes, ouder zijn en alles wat daarbij komt kijken. Haar gasten gaan van een osteopaat over een psychotherapeut tot een opvoedkundige en zelfs bekende mama’s.

Je kunt ‘Radio Mama’ beluisteren via Spotify of Apple Podcasts.

The Original Soundtrack

In ‘The Original Soundtrack’ buigen filmjournalisten Jeroen Struys en Robin Broos zich over de wereld van de filmmuziek. Daarin laten ze muziek horen die je terug katapulteert naar de meest onvergetelijke filmmomenten en zoeken ze elke week naar de mooiste muzikale thema’s binnen een bepaald onderwerp.

Je kunt ‘The Original Soundtrack’ beluisteren via Spotify, Soundcloud, Apple Podcasts, Google Podcasts en andere podcastapps.

Mijn verhaal

Ook Libelle heeft een eigen podcast! In ‘Mijn Verhaal’ brengen we zes afleveringen lang nooit eerder gepubliceerde verhalen in onze typische Libelle-stijl: warm, intrigerend en herkenbaar. Een reeks herkenbare, ontroerende en inspirerende verhalen van echte vrouwen, die geconfronteerd worden met het leven en die elk daarin hun eigen weg proberen te zoeken.

Je kunt ‘Mijn verhaal’ beluisteren via Spotify, Google Podcasts, Apple Podcasts en andere podcastapps.

MISSCHIEN BEVALLEN DEZE ARTIKELS JE OOK WEL?

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content