Propere was vanaf 15°C

Door De Redactie

Ariel lanceert een nieuw wasmiddel waarmee energie bespaart wordt én toch niet ingeboet wordt op het wasresultaat. De Ariel Excel Gel is een geconcentreerde gel die een briljant schone was bereikt vanaf 15°C.

Na waspoeders en vloeibare wasmiddelen, is met de komst van dit gelwasmiddel een derde generatie wasmiddelen geboren die driemaal zo geconcentreerd is als zijn traditionele voorgangers.

Ariel Excel Gel werd ontwikkeld om met een veel kleiner volume wasmiddel briljant schone was te bekomen op lage temperaturen. Zo bespaart de consument energie zonder te moeten inboeten op het gewenste wasresultaat. Het product vormt van nature een gelsubstantie, waaraan geen onnodige additieven zoals verdikkers, oplosmiddelen en stabilisatoren moeten toegevoegd worden. In plaats daarvan bevat het tot driemaal meer koud-wasactieve stoffen dan andere vloeibare middelen.

Het zijn de zogenaamde CoolClean-ingrediënten die ervoor zorgen dat de gel werkt vanaf 15 graden. Een extra plus voor het milieu: in vergelijking met de vorige generatie vloeibare wasmiddelen worden tijdens de productie van het product 40% energie en 50% water bespaard.

Een nieuwe generatie wasmiddelen betekent ook een nieuwe verpakking. Ariel Excel Gel staat letterlijk op zijn kop zodat je ook het laatste restje gel uit de fles kan halen. Het doseersysteem van de fles is uniek waardoor men precies de juiste hoeveel product in het doseerdopje (dat bovenop de fles klikt) kan knijpen. Het doseerdopje wordt in het hart van de was geplaatst waardoor er ook in de wasmachine geen druppel gel verloren gaat en er tot 50% meer wasmiddel actief is in het hart van de was.


Feiten en cijfers

  • ruim 5 miljoen verschillende formules leidden na uitvoerig testen tot deze nieuwe gel
     
  • Ariel Excel Gel is driemaal zo geconcentreerd als zijn vloeibare voorgangers
     
  • 63% van de Europeanen giet nog steeds hun vloeibaar wasmiddel in de doseerlade van de wasmachine waardoor een grote hoeveelheid wasmiddel verloren gaat via de afvoer
  • Een gemiddeld Belgisch huishouden wast ongeveer 4,5 keer per week of rond de 250 wasbeurten per jaar

Ariel Excel Gel en Ariel Excel Gel Color zijn vanaf 6 april 2009 in de supermarkt verkrijgbaar in een compacte verpakking van 925 ml goed voor 25 wasbeurten. Aanbevolen verkoopprijs is € 9,59.

Partner Content