Hlinka Photo

Romantiek in trendy Boedapest

Door De Redactie

De Hongaarse hoofdstad is flink op weg om Praag in populariteit voorbij te steken. Ligt het aan de unieke mix van art nouveaugrandeur, de romantische Donau en de sfeer van badhuizen en grand cafés? Of zijn het de gastronomie, het bruisende nachtleven en de hippe winkels? Allen naar Budapest!

Niet te missen

• Neem de tijd om rond te wandelen in de historische wijk rond de burcht in het stadsdeel Boeda, zo’n 170 m boven de Donau. Hier zie je ook het sprookjesachtige Vissersbastion, van waar je een mooi uitzicht hebt op de Donau en het parlementsgebouw aan de overkant.

• In het vlakke stadsdeel Pest, aan de andere oever, waan je je bij momenten in Parijs. De statige Andrassy-boulevard, prachtige theaters en een opera, de Sint-Stefanusbasiliek, het imposante parlement of de beroemde Kettingbrug

• Ook Boedapest maakte de tragische deportatie en fusillering van Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog mee. Verschillende monumenten gedenken die gruwel, zoals een kunstwerk uit 2005 van 60 paar metalen schoenen langs de Donau-oever.

• Je trip naar Boedapest is niet compleet zonder een bezoek aan een koffiehuis. Ga je voor een beroemde klassieker als Café Gerbeaud of New York Kavehaz? Of liever een trendy koffiebar? Mis ook de vele badhuizen niet, zoals Gellert, Rudas of Széchenyi.

• In Memento Park zie je het communistische verleden verzameld in standbeelden van Marx, Lenin en Engels. Ook propaganda-affiches, bandopnames en Trabant-autootjes.

Je Libelle-voordeel: een fikse korting

Libelle-korting: 4 dagen (3 nachten) Boedapest vanaf € 99 per persoon (volgens reisperiode) i.p.v. € 189 in een tweepersoonskamer met ontbijt. Vluchten vanuit Charleroi (of vanuit Brussel met toeslag).
Waar logeer je? In een gezellige buurt op wandelafstand van de grote boulevards en elegante koffiehuizen verblijf je in hotel Thomas (***), een leuk hotel met eenvoudige kamers in een jonge, vlotte sfeer.
Wanneer? Verschillende reisdata van april 2017 tot maart 2018.

Zo reserveer je

Libelle verzamelde deze exclusieve aanbiedingen. Opgelet: snel boeken is de boodschap! De beschikbaarheid van kamers en groepsreizen is beperkt. De vertrekdata verschillen ook naargelang de bestemming. Alle aanbiedingen zijn bovendien onderhevig aan mogelijke wijzigingen.
Surf naar www.shedeals.be/Libelle-citytrip en selecteer de citytrip van je keuze. Klik op
‘Nu Kopen’ om verder te gaan voor je reservatie & aankoop. Na je betaling zal het reisagentschap je boeking bevestigen.
Online boeken kan tot en met 30/04/2017.

Ook interessant:

 

Partner Content