Schoonmaken met citroensap

Schoonmaken met citroensap

Citroensap is een goed alternatief voor bleekmiddel. Het verwijdert niet alleen vlekken maar tegelijk vernietigt het ook bacteriën en ziektekiemen. Daarnaast geeft het sap van de citroen jouw huis een heerlijk frisse geur. In combinatie met zout is het een ideaal schoonmaakmiddel voor hardnekkig vuil.

Wat kan je schoonmaken met citroensap?

Het aanrecht: Dop een schijfje citroen in een bakje met soda. Wrijf met de citroenschijf over het aanrecht. Ga daarna nog eens over het aanrecht met een natte spons en droog het met een keukenhanddoek. Opgepast; dit schoonmaaktrucje is niet bedoeld voor aanrechten die vervaardigd zijn uit marmer. De citroen zou je aanrecht kunnen verkleuren.

Een broodplank: hardnekkige voedselvlekken op houten en plastieken broodplankjes kan je gemakkelijk verwijderen met een citroen. Snij een citroen doormidden en wrijf krachtig met de ene helft over je broodplank. Laat het twintig minuten intrekken en spoel daarna je broodplankje af met warm water.

De vuilnisbak: snij een citroen doormidden en wrijf krachtig met een van de twee helften in je vuilnisbak. De citroen zal je vuilnisbak ontsmetten en bacteriën verwijderen. Ook vieze geurtjes zullen geneutraliseerd worden.

Plastiek potjes en doosjes (type Tupperware): Vlekken van tomatensoep, spaghettisaus of andere zuurhoudende voedingsmiddelen kan je wegkrijgen met wat citroensap. Pers een citroen uit en wrijf het sap op de vlekken. Zet de doosjes en potjes op een zonnige plek en laat het citroensap intrekken. Was nadien je plastiek potjes nog eens af en je zal zien dat de vlekken verdwenen zijn.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)