Snoeien zonder knoeien!

Door De Redactie
Snoeien zonder knoeien? Het kan dankzij de hoofdtuinman van De Tuinen van Hoegaarden! Hij legt je op 3 maart namelijk uit hoe je snoeit volgens de regels van de kunst.

Op 3 maart legt de hoofdtuinman van De Tuinen van Hoegaarden, Geert Derom, uit hoe het moet. Met de lente in zicht zullen er naast het weghalen van bladeren, afgewaaide takken en onkruid, ook planten gesnoeid moeten worden. Sierheesters zijn winterharde, houtige struiken die meestal de structuur van de tuin bepalen. Door een perfecte snoei toe te passen behouden ze hun mooie vorm en belonen ze ons met een weelderige bloei later op het jaar.

De cursus start om 10.00 u en eindigt met koffie en taart omstreeks 17.00 u.  In de voormiddag worden de specifieke technieken toegelicht (theorie) en in de namiddag krijg je een demonstratie in De Tuinen van Hoegaarden. ‘s Middags wordt er gezellig samen geluncht. Wie er zin in heeft kan zich inschrijven door eerst telefonisch of per mail contact met De Tuinen op te nemen, zodat zij uw gegevens kunnen noteren. Je deelname is pas definitief na storting van het cursusgeld (€45 op 068-2449855-50 met vermelding van naam + ‘sierheestersnoei’).

Meer info kan je via dezelfde kanalen bekomen. Let wel: de inschrijvingen zijn beperkt. Wees er dus snel bij!
Binnenkort staan volgende workshops nog op het programma: rozensnoei i.s.m. Ivo Pauwels (17 maart) en een workshop (€ 50) vijveraanleg (24 maart) i.s.m. de heer Guido Lurquin en De Vosvijvers.

Meer info: Tel.: 016 76 78 43, email: detuinenvanhoegaarden@telenet.be
website: www.detuinenvanhoegaarden.be

Partner Content