Sprookjesboom op het witte doek

Door De Redactie

De simpele, heldere verhaalstructuur van Sprookjesboom scoorde al hoge ogen op de televisie en nu is er dus de eerste langspeelfilm! Vijf hoofdpersonages reizen per ongeluk naar Winterland en proberen er alles aan te doen om terug in het Sprookjesbos te geraken. Maar zal de Heks hen ook daar opnieuw dwarsbomen?

2012 – De film

In de 73 minuten durende Sprookjesboom De Film belanden Roodkapje, Wolf, Assepoester, Reus en Klein Duimpje uit het Sprookjesbos per ongeluk in het onbekende Winterland. De bewoners willen heel graag terug naar huis, maar daarvoor moeten ze eerst vijf kristallen vinden. Tijdens deze zoektocht probeert Heks daar een stokje voor te steken. In Winterland ontmoeten de sprookjesbosbewoners de winterlandbewoners; IJskabouter Kluns, IJsdraak en IJsfakir. Gaat het de Sprookjesbosbewoners lukken om weer terug te komen in het Sprookjesbos?

Ontdek het vanaf 15 februari 2012 in de bioscoop!

Meer info: www.sprookjesboomdefilm.nl

2009 – De musical

In 2009 gaat de Efteling op zoek naar een nieuw idee voor een musical, na de succesvolle voorstellingenreeks van The Sound of Music. Ver moeten ze het niet zoeken: op 2 augustus gaat Sprookjesboom, de Musical in première. De cast blijft ongewijzigd, maar wordt deze keer wel vertolkt door levensgrote handpoppen in plaats van geanimeerde figuurtjes.

2006 –  De serie

Het Sprookjesbos in de Efteling is één van de populairste attracties in het park. Het is dan ook geen verrassing als de Nederlandse zender TROS in 2006 een 3D-animatiereeks uitzendt die op de attractie gebaseerd is. In Sprookjesboom beleven tien populaire Efteling-personages heel wat avonturen. Een aflevering duurt vijf minuten en de opbouw is eenvoudig: er is een probleem, dat wordt opgelost en ze leven nog lang en gelukkig. Op het einde geeft de oude Sprookjesboom nog een kleine levensles mee.

 

Partner Content