‘t is weer woensdag

Door De Redactie
Sporten, koken, knutselen... er valt voor kinderen veel leuks te beleven op een doorsnee woensdagmiddag. Onze selectie van workshops en doe-dingen voor dit najaar!

 

Percussieworkshop

In het muziekinstrumentenmuseum (mim) in Brussel kan je elke eerste woensdag van de maand een kort muziekatelier volgen om 13u30, 14u30 en 15u30. Inschrijven doe je op de dag zelf aan het onthaal.

Meer info: Muziekinstrumentenmuseum, Hofberg 2, 1000 Brussel, tel 02-545 01 30, www.mim.be

Doe-het-zelf

Speciaal voor meisjes uit het vijfde en zesde studiejaar organiseert Technopolis dit jaar in Leuven in samenwerking met Groep-T een Techniekclub, waar je verschillende technische vaardigheden (zoals boren en hameren) kunt leren. Vanaf 12 oktober 9 weken lang op woensdagnamiddag van 13u30 tot 15u30, behalve in de herfstvakantie.

Meer info en inschrijven: Technopolis, tel 015-34 20 00 of www.technopolis.be/techniek

Handwerken

In Kantcentrum ‘t Ordinaaltje in Bonheiden kunnen kinderen om de veertien dagen van 14 tot 16 uur op woensdagmiddag de aloude kunst van het kantklossen komen leren. Een originele hobby voor kids die van handwerken houden!

Info en inschrijvingen: Kantcentrum ‘t Ordinaaltje, Brouwersdreef 3, 2820 Bonheiden, tel 015-331335, nieke.vermant@pandora.be, www.kantcentrumbonheiden.be

Circustechnieken

Het circus is aan een stevige comeback bezig, vooral dan als hobby voor kinderen en jongeren. Over heel Vlaanderen zijn er circusateliers en -scholen actief. Op de website van het Circuscentrum vind je ze per provincie gerangschikt, zie www.circuscentrum.be. De meeste lessen beginnen in de week van 21 september. Snel inschrijven is de boodschap, sommige cursussen zijn ondertussen al zo goed als vol!

(Voor)lezen

Heel wat bibliotheken organiseren tijdens het schooljaar geregeld activiteiten voor kinderen op een woensdagnamiddag. In de Antwerpse bibliotheken zijn er zo bijvoorbeeld de Leeslekker voorleessessies, waarbij vrijwilligers elke tweede woensdagnamiddag van de maand verhalen komen voorlezen. Iedereen (gratis) welkom!

Meer informatie over de Antwerpse voorleessessies krijg je op het gratis nummer van de Klantendienst bibliotheken, tel 0800-992 93.

Flamencodansen

Pena Al Andalus, het Antwerpse Flamencocentrum, organiseert elke woensdagnamiddag flamencodanslessen voor kinderen.

Alle info en inschrijvingen: Pena Al Andaluz, Vorstermanstraat 1, 2000 Antwerpen, tel 03-830 31 99, info@alandalus.be

Knutselen en frutselen…

Knutselen en frutselen… …kun je op heel wat plaatsen. Zo vind je haast in elke stad of gemeente een tekenacademie, waar kinderen zich één voor- of namiddag per week (woensdag, zaterdag of zondag) creatief kunnen uitleven. Daarnaast organiseren veel privé-organisaties of kunstenaars zelf knutsel-, teken- of andere workshops. Blader eens door de folders die je in je plaatselijke bibliotheek vindt, er zit vast iets leuks voor kinderen tussen!

Kunst? Geen kunst!

• In het Miat (Museum voor industriële archeologie en textiel) in Gent kun je elke woensdagmiddag, behalve tijdens de schoolvakanties, van 14 tot 16u30 het kinderatelier Proefkonijntjes volgen, waarin je met verschillende materialen en technieken kunstwerken leert maken. Vooraf reserveren is niet nodig. Meer info: Miat, Minnemeers 9, 9000 Gent, tel. 09-269 42 00, www.miat.gent.be

• En in de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis in Brussel kun je op woensdagmiddag op aanvraag een atelier volgen over de lopende tentoonstellingen (dit najaar gaan die over Brazilië en over Sabena). Info en inschrijvingen: Educatieve en culturele dienst Jubelparkmuseum, tel. 02-741 72 14, www.kmkg-mrah.be

Koken en bakken

• Koken is in, ook voor kinderen. Bij Kookeriko kunnen kinderen op aanvraag op woensdagnamiddag frietjes of brood bakken, limonade en ijs maken en nog veel meer lekkere dingen. Alle info via info@kookeriko.be, gsm 0497-81 82 84, www.kookerikoo.be

• Liever koekjes bakken? Dat kan natuurlijk ook, bijvoorbeeld in de Bakboetiek in Mechelen. Op woensdagnamiddag 12 oktober staat de bakles volledig in het teken van het thema ‘jungle’. Kinderen leren een mini-boltaartje en 3 cupcakes maken en versieren. Alle info via www.debakboetiek.be, workshop@bakboetiek.be

Film

Cultuurcentrum De Roma in Borgerhout organiseert enkele woensdagnamiddagen per maand een speciale kinderfilmvoorstelling. Iets om in de gaten te houden als je kind graag naar de cinema gaat.

Alle info bij de ticketbalie van De Roma, Turnhoutsebaan 327, 2140 Borgerhout, tel. 03-292 97 40, www.deroma.be

Partner Content