Tele-Onthaal zoekt luisterende oren

Door Diny Thomas

Heb jij een luisterend oor en een open kijk op het leven? Misschien is vrijwilliger worden bij Tele-Onthaal wel iets voor jou!

Honderden oproepen

Dagelijks komen er honderden telefoon- en chatoproepen binnen bij Tele-Onthaal, over kleine en grote zorgen. Voor velen is praten de eerste stap om iets te doen aan levensmoeilijkheden. En hiervoor zoekt Tele-Onthaal vrijwilligers.

Vrijwilligers gezocht

Vandaag kan Tele-Onthaal al rekenen op 622 vrijwilligers, verdeeld over de vijf provincies in Vlaanderen. Vorig jaar namen ze uitgebreid de tijd voor bellers en beantwoordden ze maar liefst 121.977 oproepen, goed voor 2.031.725 minuten. Vrijwilligers leefden mee met verhalen over depressie, relatieproblemen, misbruik, rouw, zelfdoding, eenzaamheid, … Omdat ze oren tekort komen, zijn ze nu op zoek naar nieuwe vrijwilligers!

Wat zijn de verwachtingen?

Vrijwilligers maken zich wekelijks 4 uur vrij als telefoon- en/of chatvrijwilliger. In het najaar organiseert Tele-Onthaal op 5 Vlaamse locaties nieuwe opleidingsreeksen voor kandidaat-medewerkers.

In heel Vlaanderen starten basistrainingen om nieuwe vrijwilligers op te leiden

  • West-Vlaanderen: zaterdag 19 oktober 2019
  • Oost-Vlaanderen: zaterdag 29 oktober 2019
  • Antwerpen: donderdag 10 oktober 2019
  • Vlaams-Brabant en Brussel: zaterdag 12 oktober 2019
  • Limburg: maandag 21 oktober 2019

Het belang van vrijwilligers & Tele-onthaal

Tele-Onthaal is er voor iedereen. 9 op 10 Vlamingen krijgt ooit te maken met psychische problemen, hetzij zelf, hetzij via een gezinslid of vrienden. Iedereen maakt weleens een moeilijke periode door. Eigenlijk is iedereen op een zekere manier psychisch kwetsbaar, niemand is immuun voor geestelijke gezondheidsproblemen.

Universele gespreksonderwerpen

Mensen bellen en chatten over de meest universele onderwerpen: gezondheid, relatieproblemen,… maar ook over eenzaamheid en depressieve gevoelens.

Denk jij dat mensen helpen door te luisteren naar hun verhaal iets voor jou is? Surf dan naar www.tele-onthaal.be voor meer informatie.

Dat je van vrijwilligerswerk gelukkig wordt, bewijzen deze verhalen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content