VIDEO: Zomerbabbels, de vrolijkste manier om vluchtelingen in België Nederlands te leren

Wie zien ze bijna elke dag in alle media: “de vluchtelingen”. Maar wie van ons leert ze ook echt kennen?

Loredana van Vluchtelingenwerk organiseert daarom Zomerbabbels. Dat is gezellig in het Brusselse Noordpark samenkomen met vluchtelingen en asielzoekers om te praten over koetjes en kalfjes, maar vooral om veel van elkaar bij te leren.

Nederlands oefenen

Soms voor een picknick of samen eens op uitstap, het kan allemaal zolang de sfeer onbedwongen is en zolang er véél Nederlands wordt gepraat. Loredana en Haytham leggen uit!

Kijk maar even mee:

Blik op vooruit

Wiskundig ingenieur Haytham kwam drie jaar geleden aan in België nadat zijn leven in het door Israël bezette gebied Gaza niet meer leefbaar was. Hij woonde aan de grens van Gaza en had dagelijks te maken met de oorlogsvoering tussen de bezette gebieden en Israël. Een normaal leven thuis opbouwen was geen optie meer. Dus trok hij naar België. Momenteel woont Haytham in Brussel maar zijn droom is om zich te settelen in het gemoedelijke Limburg, met Hasselt als zijn nieuwe, rustige thuis.

Haytham leert niet enkel Nederlands door de Zomerbabbels. Mensen kunnen namelijk het hele jaar door gratis deelnemen aan conversatietafels. Deze vinden drie keer per week plaats. Alle conversatietafels zijn in samenwerking met het Huis van het Nederlands. En doorheen het jaar werkt Vluchtelingenwerk ook samen met Muntpunt, een grote Nederlandstalige bibliotheek in Brussel.

Doe mee!

Heb je zin om mensen als Haytham te ontmoeten en hen te helpen met Nederlands oefenen? Je kunt je als Nederlandstalige vrijwilliger altijd aanmelden voor deze activiteiten. Een verrijkende ervaring!

Ontdek nog meer vrouwen met een zomerhart:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!