Getty Images

Theater Aan Zee: wat je er dit jaar kunt zien en doen

Door Nikita Goossens

Van 23 juli tot en met 8 augustus 2021 vindt de 24ste editie van Theater Aan Zee (TAZ) plaats in Oostende. Benieuwd wat je kunt doen tijdens dit theater- en muziekfestival? Lees dan snel verder! 

Dit jaar bij Theater Aan Zee

Theater Aan Zee duurt dit jaar langer dan andere edities. Maar liefst 17 dagen lang kun je allerlei theater-, muziek- en literatuurprojecten zien op verschillende locaties in Oostende. Om de coronamaatregelen te respecteren zijn er ook heel wat openluchtvoorstellingen. Voorzie dus kledij aangepast aan het weer. Bij regen kun je wel een regenponcho van TAZ zelf gebruiken.

Gastcurator dit jaar is VUB-rector Caroline Pauwels. Ze koos voor de overkoepelende thema’s ‘verbondenheid en zorgeloosheid’ om na een zwaar coronajaar weer wat fijne ervaringen te brengen.

5x must-sees

Uit de vele activiteiten zijn dit er enkele die zéker een bezoekje waard zijn:

  • Fototentoonstelling ‘Mijn moeder, mijn dochter’: in deze tentoonstelling zie je allerlei portretten van moeders en dochters, gemaakt door fotograaf Marc Naesen.
  • ‘Radman’: je stapt in het reuzenrad en via een koptelefoon hoor je het rad tegen je praten en z’n verhaal vertellen. Deze activiteit kan voor iedereen vanaf 7 jaar.
  • Optreden van BLUAI: het festival zet graag jonge artiesten in de kijker, zoals deze 24-jarige singer-songwriter. Ze treedt tijdens het festival enkele keren op met muziek die gaat van rustige en dromerige indiefolk tot vrolijke indiepop.
  • ‘De Leesclub: elke dag wordt een ander boek besproken en ga je er dieper op in. Op zaterdag 31 juli is het bijvoorbeeld de beurt aan ‘Ik ben er niet’ van Lize Spit.
  • TAZ-Youth: neem je tieners of jongvolwassenen mee naar Theater Aan Zee? Op 6 en 7 augustus is er een minifestival voor jongeren van 16 tot 25 jaar. Er zijn verschillende optredens en ze kunnen er deelnemen aan workshops.

Sommige activiteiten zijn gratis, andere betalend. Alle details en het volledige programma vind je op de website van Theater Aan Zee.

Lees ook deze artikels over leuke uitstapjes:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content