Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
© Pauline Colleu

Kunstenfestival Watou is terug, en hoe!

Al jaren is Kunstenfestival Watou een heus begrip voor de cultuurliefhebbers onder ons. Een hele zomer lang genieten van beeldende kunst, poëzie en open ruimte. We kunnen het dit jaar eindelijk weer doen tijdens de 40ste editie van dit fijne cultuurfestival.

Zo ziet de 40ste editie van Kunstenfestival Watou eruit

Van zaterdag 3 juli tot en met zondag 5 september strijkt Kunstenfestival Watou opnieuw neer in de Westhoek. Elk jaar toveren verschillende curatoren het landschap om tot een poëtisch droomoord waar zowel bekend als aanstormend talent in de kijker staat. Voor heel wat cultuurliefhebbers is het dan ook een vast uitje in de agenda. Maar wat staat er dit jaar zoal op het programma?

40 kunstenaars, 40 dichters

Dit jaar zullen 40 kunstenaars en 40 dichters hun werk in het dorp Watou tentoonstellen. Nationaal, internationaal, bekend of onbekend, je vindt er een mooie mix terug van verschillende makers. Het fijne aan dit festival is dat de werken in uiteenlopende settings tentoongesteld staan. Het ene moment dwaal je rond in de kelder van een brouwerij om bij je volgende stop de gangen van een oud herenhuis te verkennen.

Dit jaar vertrekt het festival vanuit de mens zelf. Wat is onze rol en positie in de wereld? Je ontdekt het onder andere door de ogen van Marieke Lucas Rijneveld en Stefan Hertmans.

Praktisch

Reserveer je bezoek via de website. Een ticket is meerdere dagen geldig, zodat je op eigen tempo de werken kunt ontdekken én kunt genieten van de omgeving. De standaardprijs bedraagt 20 euro. Ben je jonger dan 25? Dan betaal je 7 euro. Kinderen tot 12 jaar bezoeken het festival gratis. Meld je met je ticket aan één van de twee onthaalpunten.

Maak er een weekendje Westhoek van!

In de omgeving van Watou en Poperinge valt er nog heel wat meer te beleven. Combineer je cultuuruitstapje met enkele mooie wandelingen of fietstochten. Of verwen jezelf met een luxueuze overnachting om even tot rust te komen. Laat je hier inspireren.

Dit vind je vast ook interessant om te lezen

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content