Herfstvakantie in coronatijden: 7x tips en uitstapideetjes

Herfstvakantie in coronatijden: 7x tips en uitstapideetjes
Getty Images

Herfstdagen zijn de perfecte dagen om vol te plannen met gezellige activiteiten. Alleen zullen we dat dit jaar op een andere manier moeten doen. Blijf deze herfstvakantie lekker binnen met je eigen gezin, geniet van wat tijd in je eentje of trek er coronaproof op uit! Een paar tips op een rijtje.

De herfstvakantie in coronatijden: met deze tips maak je het gezellig

1Tijd voor jezelf: zo hou je het thuis aangenaam

Het is niet zo evident om vakantiedagen te plannen die ook écht ontspannen. Nu we zo vaak in eigen huis zitten, is het voor veel mensen erg moeilijk om nog rust te vinden. Toch is het vooral belangrijk om je thuis te associëren met ‘een plekje voor jezelf’.

Heb je een druk gezinsleven? Maak dan concrete afspraken. Welke kamer is jouw favoriete plekje? Misschien heb je wel heel wat aan een dagelijks verwenmomentje in de badkamer? Wees creatief, door met je gezinsleden te praten en te overleggen kun je er voor zorgen om toch voldoende te ontspannen.

Ben je alleenstaand? Dan zit je vaak vast in bepaalde routines of misschien vind je het net dan wel heel moeilijk om nog positief te blijven en zonder stress de dag door te brengen. Zoek het niet al te ver en vooral, het is helemaal oké om je even niet zo goed te voelen. Lees hier tips van een psycholoog die je kunnen helpen om coronastress uit de weg te ruimen.

Laat de boodschap vooral zijn: vul je dagen écht in zoals jij ze wil en durf vakantie op te nemen.

2De mooiste bos- en herfstwandelingen

Als iets je tot rust kan brengen in deze hectische tijden, dan is het wel de heerlijke herfstnatuur. Hier kun je een lijstje terugvinden met de mooiste boswandelingen van België. En sinds kort lichten we wekelijks een verkwikkende herfstwandeling uit. Benieuwd naar welke wandelingen al de revue passeerden? Ontdek ze hier en hou deze pagina zeker in de gaten, want we blijven onze wekelijke inspiratie met je delen!

3Genieten van de stilte in West-Vlaanderen

Al maanden worden we overladen met onheilspellende nieuwsberichten of stressvolle werkdagen. Misschien is het wel een goed idee om de stilte even op te zoeken. Alleen al in West-Vlaanderen kun je je toevlucht zoeken in maar liefst vijf verschillende stiltegebieden. De natuur, rust en ademruimte, wat heeft een mens meer nodig? Ontdek alle plekjes hier.

4Expeditie Bilzen: drie gloednieuwe wandelroutes

Met de wandelschoentjes richting Limburg trekken deze vakantie? Da’s een goed idee! Want in Bilzen kun je maar liefst drie gloednieuwe wandelingen ontdekken. Elke wandellus is een tocht van rond de 25 km, dus wees er maar zeker van dat je kuiten zullen glimmen van plezier. Kies jij voor de tocht door het Nationaal Park, de wandeling langs kunst en kastelen of bewonder je toch liever de landelijke landschappen in de omgeving? Er is voor elke wandelliefhebber wat wils. Klik hier voor alle informatie.

5Met een camper door eigen land

Heb je toch zin om er eens echt op uit te trekken? Dan is een camper ook in herfsttijden een leuk idee. Je plant je tussenstops en kiest zelf welke richting je uit trekt. Uitwaaien aan zee of misschien wel gewoon een tochtje door de Ardennen? ‘s Avonds maak je het lekker gezellig in je kleine woonst op wielen. Klinkt als een leuke vakantie, toch? Klik hier voor meer informatie over de huurmogelijkheden.

6Ontdek de Leiestreek met je tweewieler: de Mandeldalfietsroute

Natuurlijk kun je ook nu nog je stalen ros van stal halen! In de omgeving van de Leiestreek kun je 54 km lang trappen langs buurtwegen, boomgaarden en jaagpaden. Van de oude spoorbedding in Oostrozebeke tot bovenop de Poelberg in Tielt, tijdens deze fietstocht geniet je met volle teugen van het herfstlandschap. Voor 3 euro koop je hier een gedetailleerd plan van de route aan. En hou die route maar goed bij, want ook tijdens de andere seizoenen is dit een perfect fietsuitstapje!

7Genieten van het uitzicht in Oost-Vlaanderen

Mag het nog wat meer zijn? Dan moet je misschien toch even richting Oost-Vlaanderen trappen, want daar kun je verschillende fietsroutes langs prachtige uitzichten aanvatten. Uitwaaien bovenop een radartoren of verre plekjes spotten vanop een uitkijktoren, als je lekker ingeduffeld de klim kunt aanvatten, dan is zo’n prachtig uitzicht ook in de herfstperiode absoluut de moeite. Klik hier voor een overzicht van alle 7 fietsroutes.

Nog meer inspiratie voor het perfecte herfstuitstapje

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)