Uittip: met de snelle trein op citytrip naar Breda

Goed nieuws, NMBS Internationaal legt sinds kort een snelle trein in die stopt in het gezellige Breda. Een perfecte reden om een zalig uitje naar de noorderburen te plannen!

De IC-trein van Brussel naar Amsterdam stopt vanaf nu niet langer in Roosendaal, wél in het bruisende Breda. Tot en met 2019 mag Breda zich ‘Beste Binnenstad van Nederland’ noemen. Stap de trein op en ga winkelen, terrasjes doen of bootje varen over de eeuwenoude Singels.

Bruisende Breda

De mix van mooie monumenten, sfeer met veel groen, terrasjes aan het water en sprankelende events is onweerstaanbaar.

Onze tips:

  • Ga  koffie drinken bij Yirga in de Sint-Annastraat, een van de gezelligste plekjes in de stad. Van taart tot ketchup: alles is er huisbereid met zoveel mogelijk biologische producten.
  • Sint-Annastraat is een zijstraat van een andere hele leuke straat, de Veemarktstraat. Struin langs hippe winkeltjes, geniet er van kraakverse lunches  en ontdek zo de grote markt met de Onze-Lieve-Vrouwe-Kerk als icoon van de stad.
  • Breng zeker een bezoekje aan Begijnhof als je gaat wandelen (de stad laat zich perfect wandelend ontdekken) en download de Blind Walls Gallery app en ontdek het verhaal van Breda aan de hand van de vele muurschilderingen.
  • Ook het stadspark is de moeite waard voor een kleine tussenstop. Het park ligt tussen Centraal Station en de stad.
  • Vergeet de haven niet met het Kasteel van Breda en de Havenmarkt. En ga voluit shoppen in het compleet vernieuwde overdekte winkelcentrum De Barones.
  • Ietsje verder uit de stad richting de wijk Ginneken vind je de  Wilhelminastraat met mooie shops zoals LILA of het lunchadresje LOFF.
  • Of bezoek Ginneken, een mooie wijk van Breda, met prachtige boutiekjes, verswinkeltjes en natuurlijk met Ginnekenmarkt nabij het oudste cultuurbos van Nederland Het Mastbos.

Om de hoek

Vanuit Breda kun je trouwens heel makkelijk naar de Efteling met een rechtstreekse bus. Ideaal voor een weekendje weg met de kinderen!

Bezoek www.b-europe.com voor treintickets en www.vvvbreda.nl. Beeld: Getty Images

Ook interessant:

 

Partner Content