Verwerkingsboek rond adoptie

Door De Redactie

Waar hoor jij thuis? Ieder kind stelt zich deze vraag vroeg of laat wel eens, maar wat als je geadopteerd bent? Dit prenten- en werkboek pakt het thema adoptie aan. Voor alle kinderen die met vragen zitten!

Jing is een meisje zoals vele meisjes. Ze heeft een pak vriendinnen op school, thuis een gezellig gezin én een jonger broertje Samuel. Maar wanneer ze op school een stamboom moet maken, raakt ze in paniek. Want Jing heeft niet alleen een Nederlandse familie maar ook een Chinese familie. Ze is namelijk geadpoteerd. Bij wie hoort ze nu eigenlijk?

Dit boek is vooral bedoeld voor kinderen van 6 tot 10 jaar die met vragen rond adoptie zitten. Omdat er bij het kind allerlei gevoelens naar boven kunnen komen na het lezen van het boek, is het beter om alert te reageren hoe het kind na het lezen van het boek reageert. Neem ook de tijd om nadien met hem of haar een gesprek rond adoptie aan te gaan.

Het eerste deel van "Thuis" vertelt het verhaal van Jing. Halverwege wordt het een echt werkboek waarin allerlei vragen rond adoptie aan bod komen. 

Thuis door Vrouwke Klapwijk en Annerieke Berg
ISBN 9789026602207
Uitgeverij Callenbach
Prijs 19,95 euro

Partner Content