Vlaanderen krijgt TV-zender voor senioren

Door Isabelle Ignoul

Nadat de kleinste kijkers al veelvuldig op hun TV-wenken bediend werden met speciale kinderzenders en -programma’s, zijn nu de senioren (eindelijk) aan de beurt. Vanaf 15 juli start Eclips TV, een zender die zich focust op de oudere kijkers.

De zender komt er dankzij een initiatief van Zorggroep Eclips en zal zich richten op onder meer reportages en een quiz.

Mix van informatie, entertainment en nostalgie

David Larmuseau, coördinator van Zorggroep Eclips: “Steeds meer mensen blijven langer thuis, maar het TV-aanbod is voor hen uiterst beperkt. Daarop willen we inspelen met een mix van informatie, entertainment en nostalgische televisie.”

Vanaf 15 juli in basisaanbod

Vanaf 15 juli zit de nieuwbakken zender al in het basisaanbod van Telenet en Proximus. Eerst nog met een voorlopig programmaschema, maar vanaf 15 oktober moet het full speed gaan met een uitgebreide waaier aan programma’s. De ambities reiken dus ver. David Larmuseau: “We willen goede en professionele televisie maken, met enkele bekende schermgezichten.”

Inspraak van senioren

Het aanbod, dat samengesteld werd in samenspraak met senioren, gaat van een quiz om het geheugen te trainen en nieuws over de zorgsector tot reportages van regisseur Julien Vrebos en een programma met arts Tom Jacobs, aan wie de kijkers vragen kunnen voorleggen.

Daarnaast zijn er onderhandelingen met de VRT om nostalgische klassiekers zoals ‘Slisse & Cesar’ en ‘De collega’s’ opnieuw uit te zenden.

Bron: Focus Knack

Meer interessant nieuws lees je hier:

Partner Content