Voornemens om een betere mama te worden

Door De Redactie
Tuurlijk schreeuw jij wel eens tegen de kinderen. En tuurlijk neem je niet altijd tijd om naar hen te luisteren. Maar bij de start van 2010 geven wij je enkele tips om een "betere" mama te worden!

Luister naar hen

Je komt thuis van je werk en de kids beginnen volop over hun dag te vertellen terwijl jij wanhopig probeert om ondertussen ook nog het avondeten klaar te maken en hun agenda’s te checken. Hierdoor hoor je dikwijls maar de helft van wat je kinderen je proberen te vertellen!

–> probeer in 2010 te luisteren naar wat je kinderen te vertellen hebben en maak hen duidelijk dat wat ze vertellen belangrijk is voor jou

Stop met roepen

Je kinderen zijn niet van gisteren en kunnen je soms de kast opjagen met hun grote mond. En dan durf jij wel al eens fel uit de hoek te komen met het nodige geroep en getier van beide kanten.

–> probeer in 2010 eerst even tot 10 te tellen wanneer je je in zo’n situatie bevindt. Wedden dat je een stuk minder zal gaan brullen?

Wees cool

Hoeveel keer krijg jij niet te horen: “mamaaaaa…je kent er niets van?” Of nemen je kinderen vaak iemand anders in vertrouwen omdat ze vinden dat je niet meegaat met je tijd?

–> probeer in 2010 een beetje cooler voor de dag te komen en probeer een stukje toegeeflijker te zijn

Wees betrokken

Door je jachtige leven is het soms moeilijk om echt betrokken te zijn bij het leven van je kids.

–> probeer in 2010 wat meer betrokken te zijn bij het leven van je kinderen door meer activiteiten met hen te plannen, door hen vaak te vragen naar hun activiteiten op school,…

Meer tijd voor de kinderen

Je werk, het huishouden en ondertussen ook nog tijd vrijmaken voor de kids? Het is geen makkelijke evenwichtsoefening. Zeker niet als je er meer dan eentje hebt rondlopen…

–> probeer in 2010 “afspraakjes” te maken met elk van je kinderen apart. Zo heeft ieder kind z’n speciale “quality time” met jou!

Wees gelukkiger

Soms is het makkelijker om alleen nog het negatieve in te zien zonder stil te staan bij alle gelukkige momenten van je leven.

–> probeer in 2010 iets vaker stil te staan bij al het goede in je leven

Partner Content