Vrouwen kiezen vaker voor jongere man

Door De Redactie

De tijd dat alleen oudere mannen voor een fris groen blaadje kozen is al lang verleden tijd. Steeds meer vrouwen van rond de vijftig kiezen resoluut voor een veel jongere man en stappen hiermee in de voetsporen van heel wat bekende Hollywoodsterren! Maar waarom kiezen vrouwen steeds vaker voor een jongere partner?

1. Ze hebben hét nog steeds

De aandacht die jongere mannen geven aan een oudere dame zorgt ervoor dat deze vrouwen zich nog heel begeerlijk gaan voelen. Ze krijgen het gevoel dat ze nog steeds sexy en aantrekkelijk zijn. Het doet hun zelfvertrouwen goed om te weten dat een jonge man, die waarschijnlijk heel wat aandacht krijgt van vrouwelijk schoon, hen uitpikt voor een relatie.

2. Seksuele piek op hun 40e

Vrouwen bereiken hun seksuele piek rond hun veertigste, mannen zitten al op hun hoogtepunt wanneer ze 20 worden. Het lijkt dus logisch dat vrouwen van 40 die geen relatie meer hebben, een jongere partner uitkiezen.

3. Geld en macht

Vroeger zagen we vooral oudere mannen met een veel jongere vrouw aan hun zijde, maar sinds vrouwen hun eigen geld verdienen hoeven ze geen oudere, rijkere man meer te zoeken. Ze zijn vrij om te doen en te laten wat ze zelf willen en hoeven geen man meer om te voorzien in hun materiële noden. Nu kiezen ze dus resoluut voor een leuke man!

4. Geen kinderen of ex-vrouw

Door te kiezen voor een jongere man, sleep je niet zoveel bagage mee. De meesten onder hen hebben namelijk nog geen kinderen of een ex-vrouw die in de weg van een nieuwe relatie kunnen komen te staan. Hij is volledig vrij om haar de nodige aandacht te geven en is bereid zich te schikken naar haar leven en carrière.

5. Ze voelen zich jonger

Uitgaan met een jongere man doet vrouwen er jonger uitzien en, nog belangrijker, ze voelen zich nadien ook een stuk jonger.

Bekende dames die voor een jongere man gingen

  • Sharon Stone is momenteel samen met de 24-jarige Chase Dreyfous
  • Halle Berry koos voor de tien jaar jongere Gabriel Aubry
  • Mariah Carrey (37) trouwde onlangs met de 27-jarige Nick Cannon
  • Sex and the City-ster Kim Catrall (51) is ondertussen al vier jaar samen met de 28-jarige Alan Wyse
  • Demi Moore is vijftien jaar ouder dan haar lief-sinds-jaren Ashton Kutcher
  • Susan Sarandon leerde haar Tim Robbins kennen toen zij 42 was en hij 30
  • Geena Davis is 15 jaar ouder dan haar echtgenoot Reza Jarrahy

Partner Content