Waarom instappen in een groepsaankoop

Door De Redactie

Gas en elektriciteit moeten we allemaal betalen. Maar wie slim is vergelijkt de verschillende leveranciers. Of tekent in voor een groepsaankoop. Jan Moers van Test-Aankoop vertelt hoe je dat doet.

Wat als je mee wil doen aan en groepsaankoop?

Ga eerst op zoek naar een instantie die een groepsaankoop aanbiedt. Heel wat gemeenten en provincies doen dat al en ook organisaties als Test-Aankoop en Greenpeace zijn op de kar gesprongen. Als je een instantie gevonden hebt, kun je je vrijblijvend aanmelden en je persoonsgegevens en verbruiksgegevens invullen.

Wat gebeurt er daarna ?

Daarna wordt er een veiling georganiseerd waaraan energieleveranciers kunnen deelnemen. Hoe hoger het aantal inschrijvingen, hoe scherper de prijs. De leverancier met het beste voorstel wint de veiling. Je ontvangt een persoonlijk voorstel, waar je al dan niet op kunt ingaan.

Dan zit je natuurlijk nog met je oude leverancier, hoe geraak je af van je bestaande contract ?

Sinds 13 september 2012 is de verbrekingsvergoeding afgeschaft en kun je dus kosteloos overstappen naar een nieuwe leverancier. Je hoeft zelfs je contract niet op te zeggen. Dat regelt je nieuwe leverancier voor je.

Wat de aandachtspunten zijn, of je altijd minder betaalt en hoe je weer uit zo'n groepsaankoop kan stappen, vertelt Jan Moers in het volgende fragment.

Meer info vind je altijd op de site van Test-Aankoop en op mijnenergie.be.

Partner Content