Björn Comhaire

Weekendtip: muziek en architecturale parels op Walden Festival

Door Elke Spelters

Na een uitverkochte eerste editie in 2021 vindt Walden Festival dit jaar niet één maar twee dagen plaats. Klassieke muziek in het groene hart van de Europese Wijk in Brussel, en dat op de meest magische locaties. ‘Klassiek sur l’herbe’, zoals ze het zelf omschrijven.

Walden Festival spreidt dit weekend zijn muzikaal picknickdeken uit in het groene hart van de Europese Wijk in Brussel. Denk aan de typische look and feel van een popfestival met een gezellige festivalweide, korte concerten en verschillende eet-en drinkstandjes, en gooi er dan een sausje van klassieke muziek overheen. Van oedspelers tot vioolvirtuozen, van Mozart tot jazz: net als het gelijknamige radioprogramma op Klara zorgt ook Walden Festival voor een veelzijdige line-up.

Muziek in de dinosaurusgalerij

Om over de locaties nog maar te zwijgen. Openen doet het festival in de sfeervolle tuin van het Museum voor Natuurwetenschappen om daarna ook in de prachtige Solvay-bibliotheek, het Wiertz-museum, het Fin-de-Sièclegebouw Le Senghor en de Tuin van de Burgers te weerklinken. Afsluiten doen ze in de dinosaurusgalerij van het Museum voor Natuurwetenschappen.

Tickets en info via de website van Walden Festival. Kun je er niet live bij zijn? Op zaterdag 16 juli kunnen liefhebbers drie uur lang meegenieten van de line-up op radiozender Klara.

DIT VIND JE VAST OOK INTERESSANT:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content