Getty Images

De natuur in: 5 wandelpaden voor blinden en slechtzienden

Het is niet altijd evident om een fijne wandeling te maken in de natuur als je blind bent of slecht ziet. Deze 5 wandelpaden werden op maat gemaakt voor blinden en slechtzienden.

Wandelpaden op maat voor blinden en slechtzienden

1. Het Arboretum van Groenendaal

In het Arboretum van Groenendaal staan zo’n 400 verschillende uitheemse bomen en struiken. Het is er aangenaam wandelen en er is ook een excursiepad voorzien voor blinden en slechtzienden.

Klik hier voor meer informatie.

2. De Warandeduinen

Wist je dat je op een boogscheut van de kerk van Wetteren kunt ravotten in het duinenzand? De Warandeduinen zijn wel tot 17,5 meter hoog! In het aanpalende Provinciale domein De Blakken is een zintuigentuin ontwikkeld voor mensen met een visuele beperking.

Klik hier voor meer informatie.

3. Ryckevelde

In Ryckevelde vind je een prachtige heemtuin. Het pad dat erdoorheen loopt is perfect geschikt voor rolstoelgebruikers, blinden en slechtzienden. Zo kun je, ook met een beperking, genieten van de typische landschapselementen uit de streek.

Klik hier voor meer informatie.

4. Het Zoniënwoud

Het Zoniënwoud is een prachtig uitgestrekt woud en wordt door heel wat toeristen druk bezocht. Maar wist je dat er ook een speciaal wandelpad voor blinden en slechtzienden is, inclusief brailleborden? Het pad start naast het Bosmuseum.

Klik hier voor meer informatie.

5. De Kalmthoutse Heide

In de Kalmthoutse Heide kun je wandelpad Vlinder volgen in de Withoefse Heide. Het pad is goed begaanbaar en natuurlijke elementen (bijvoorbeeld boomstammen) bakenen de weg duidelijk voelbaar af. De route duurt ongeveer één tot anderhalf uur.

Klik hier voor meer informatie.

Bron: Natuur en Bos

Een ander uitstapje plannen deze vakantie?

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content