Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Unsplash

Op vakantie met je hond: hier zijn viervoeters welkom

Door De Redactie

Het is opvallend: nog nooit was het aantal vakantieadresjes waar je viervoeter welkom is zo groot. En waarom ook niet, je huisdier is een deel van het gezin, toch? Deze adressen verwelkomen je favoriete viervoeter met open armen. Een vakantie met je hond was nog nooit zo fijn!

Dit zijn de hondvriendelijkste vakantielanden

Er zijn nog steeds landen waar je hond meenemen wat moeilijker ligt. Maar niet op deze plaatsen:

• Het hondvriendelijkste land van Europa is zeker Nederland. In het grootste deel van de hotels mag je je hond meenemen op hotel of restaurant, en hetzelfde geldt voor vakantiehuizen. Voor vakantiegangers zijn er ook veel hondenstranden waar je zelfs in het zomerseizoen naartoe mag. Nederlanders hebben een heel ontspannen houding tegenover honden.

• Ook in Groot-Brittannië is een hond een volwaardig gezinslid, omdat Engelsen hun honden echt overal mee naartoe nemen. Je kunt er dus vaak mee terecht in vakantieparken.

Italianen houden niet alleen van bambini, maar ook van honden. Er zijn steeds meer stranden waar honden zijn toegestaan, en op sommige kun je voor je hond een eigen strandbed en parasolletje huren. Je vindt in Italië zelfs hotels met een VIP-behandeling voor honden.

Vakantie met je hond: dit zijn de beste boekingssites

  • dogsincluded.nl: Een gigantisch aanbod van zo’n 250.000 hondvriendelijke vakantiehuizen, hotels en kastelen in 17 landen. Interessant is dat je ook als niet-klant de gratis landenreisgidsen kunt raadplegen. Die geven de hondvriendelijkheid van een reisland weer, op basis van hotels, vakantiehuizen, invoerregels, en zo meer. Ook het aanbod van prestigieuze kastelen vind je niet op andere websites.
  • vakantie-met-hond.be: Keuze uit zo’n 20.000 hondvriendelijke vakantiehuizen in Europa. Via een database kun je je zoektocht verfijnen en ook zoeken op ligging, omheinde tuin en faciliteiten zoals een zwembad en sauna.
  • hondenopvakantie.nl: Boekingssite die samenwerkt met gerenommeerde vakantiehuisjes-aanbieders als Belvilla en Interhome. Interessant zijn naast de handige database ook de last-minutes voor logies met stevige kortingen.
  • Liever kamperen? Op nogal wat campings zijn er tegenwoordig voorzieningen zoals een hondendouche en losloopvelden. Via de website metjehondenopvakantie.nl/campings vind je snel terug waar.
  • Op zoek naar de leukste vakantieparken in Nederland waar honden van harte welkom zijn? De website www.bungalowparkoverzicht.nl/vakantie-met-hond geeft je een handig overzicht.

Vakantie in eigen land: op pad met je hond

Blijf je deze vakantie lekker in eigen land, ook dan zijn er een heleboel leuke adresjes waar je meer dan welkom bent met je trouwe viervoeter. Gwendolyn en haar gezin bundelen op de Instagrampagina @toerbelgique de leukste en hipste dog friendly plekjes in (en rond) België. Eigenhandig uitgetest met hun Jack Russell Molly en netjes gebundeld in handige gidsen!

Deze gids op Instagram bekijken

Een gids gedeeld door Toer Belgique (@toerbelgique)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Tekst: Johan Lambrechts en Elke Spelters

Las je deze reistips al?

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content