Washi-tape: een ideale tool om je schoolaccessoires te pimpen

Saaie schoolaccessoires? Niet als je washi-tape in huis hebt! Pimp de schoolaccessoires van je kind met onze handige werkbeschrijving!

Washi-tape: wat is het, en wat kun je ermee doen

Zien de schoolaccesoires van je kind er maar wat saai uit? Of hebben ze nood aan een update? Met washi-tape, soms ook masking tape genoemd, is het zo gefixt. Deze van oorsprong Japanse tape bestaat in alle kleuren en breedtes. Washi komt van de twee Japanse woorden ‘wa’ (wat Japans betekent) en ‘shi’ (wat papier betekent). Als je washi-tape vertaalt, betekent het dus eigenlijk: Japans papier tape. Het voordeel is dat deze masking tape geen kleefsporen nalaat na het verwijderen. Houd je dus vooral niet in bij het versieren!

Schrik dat de nieuw gepimpte schoolaccesoires van je kind verloren gaan? Merk ze met leuke zelfgemaakte naamlabels!

Benodigdheden

  • Washi-tape naar eigen smaak
  • Bureau-accessoires zoals paperclips, papierklemmetjes, schriftjes, glazen potjes voor pennen enz.

Werkbeschrijving

Schriftjes:
Kleef stukjes washi-tape op een vel papier. Knip aan de uiteinden van de tape halve cirkels. Kleef de strookjes washi met rond uiteinde aan de rand van de pagina’s in je schriftje met behulp van een extra stukje tape.

Paperclips:
Plooi een stukje tape dubbel rond een stokje van de paperclip. Kleef op elkaar en knip er de vorm van een vlaggetje in.

Papierklemmetjes:
Kleef een stukje washi-tape over een deel van het klemmetje. Plooi de tape om rond de kantjes.

Glazen pennenpotjes:
Versier een oud gerecycleerd potje met washi-tape. Laat je creativiteit de vrije loop en gebruik verschillende kleuren en kleefrichtingen door elkaar.

Schriftje gepimpt met washi-tape

Meer knutselideeën:

Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content