BRUSSEL, BELGIUM - JUNE 17: Fuerst Bluecher (Nicolaus), Belgian Queen Mathilde and Belgian King Philip in the Castle of Laeken on June 17, 2015 in Brussel, Belgium. (Photo by Mark Renders/Getty Images)

Dit doe je beter niet wanneer je de koningin ontmoet

Volgende week komt koningin Mathilde naar de Libelle-redactie. Wij zijn al volop bezig met de voorbereidingen, maar hoe moet je je nu eigenlijk gedragen als je koninklijk bezoek verwacht? Lees hier wat je alvast niet moet doen! 

Haar zelf aanspreken

Volgens de etiquette mag je de koningin niet zelf aanspreken. Je moet wachten tot zij jou aanspreekt en dan groet je haar met Majesteit. Spreekt zij jou niet aan, dan knik je gewoon even. Je mag ook enkel antwoorden op haar vragen, je stelt er zelf geen.

Je mooier opkleden dan haar

De koningin is altijd degene die moet stralen. Het kan dus absoluut niet dat iemand haar overschaduwt door zich mooier te maken. Vergelijk het met een huwelijk. Daar is het not done om wit te dragen.

Met je rug naar haar staan

Je keert de vorstin nooit de rug toe. Soms betekent dat dat je achterwaarts moet stappen en dat ziet er best gek uit!

Doorvertellen wat ze je verteld heeft

Als de koningin jou iets vertelt, doet ze dat in vertrouwen. Je mag het dan ook nooit doorvertellen, ook al is het iets banaals.

Naamkaartjes plaatsen

Wanneer je een tafelschikking maakt en iemand van het koningshuis komt langs, mag je geen naamkaartjes plaatsen op de tafel. Dat wordt als onbeleefd beschouwd.

Naar het toilet gaan tijdens een diner

Opstaan van de tafel wordt als ongepast gezien tijdens de maaltijd. Je gaat dus pas na het diner naar het toilet.

Eerder stoppen met eten dan de koningin

Wanneer je je bestek hebt vastgenomen om te eten, weliswaar wanneer de koningin al begonnen is met eten, leg je het niet meer neer tot wanneer ze klaar is met eten.

Lees ook:

Partner Content