Weinig tijd voor elkaar? Zo houd je je relatie leuk!

Door Rani Merckx

Dinsdag, datenight. Maar dat is buiten je ziek kind of overuren gerekend. Als ouder moet je je af en toe in heel wat bochten wringen om de liefde (en daarmee je relatie) in leven te houden. Maar het kan eenvoudiger, met onze tips bijvoorbeeld! 

Ieder heeft zijn carrière, vriendenkring, en daar komen nog de (huishoudelijke) verplichtingen als ouder bovenop. We hebben het drukker dan druk, en door de rush van het leven verlies je je partner weleens uit het oog. Nefast voor je relatie, maar dat is simpel op te lossen!

Geef me een kus

En neen, niet vlug zoals Noordkaap het uit volle borst zong. Uit onderzoek blijkt dat een kus van 6 seconden (ja, dat is lang!) wonderen verricht als je elkaar enige tijd niet hebt gezien. Dus, neem elkaar eens goed vast, tuit die lippen en geniet van elkaar!

“Ik denk aan je”

Deze gewoonte vergt niet veel tijd of planning. Het enige wat je hoeft te doen, is aandachtig zijn en vooral iets terugzeggen wanneer je partner met je praat. Present zijn in het moment is key. Uit onderzoek blijkt namelijk dat het beantwoorden van emotionele signalen van je partner de relatie sterk houdt. Of stop stiekem eens een briefje in zijn aktetas met de woorden ‘ik denk aan je’ op.

Elke dag een aanraking

En dan hebben we het niet over een innige vrijpartij. Integendeel! Hoe meer niet-seksueel, maar sensueel-fysiek contact je hebt, hoe comfortabeler en meer verbonden je je zult voelen met en bij elkaar. Uit recent onderzoek blijkt dat knuffelen tot diepere gevoelens van liefde leidt dan seks.

Wees (af en toe) nostalgisch

Terugkeren in de tijd gaat helaas niet. De vlinders in de buik aan het begin van je relatie zijn ondertussen weg gefladderd, en die slapeloze nachten heb je nu aan je kroost te danken, niet door je verliefdheid. En dat is oké!

Het is wel belangrijk om te onthouden wat je zo leuk en aantrekkelijk vond aan je partner, en wat jullie – in al die jaren – allemaal samen gedaan hebben. Zo is het kijken naar oude foto’s relatiemagie! Lees oude berichten opnieuw, bekijk je eerste kiekjes samen. Door die herinneringen weer naar boven te halen, beleef je het opnieuw.

Het zit in de simpelste dingen

Probeer zoveel mogelijk samen te doen. Samen winkelen? Dat doe je met het hele gezin! Bespreek samen wat de pot schaft, en ga samen op zoek naar de ingrediënten. Of geniet van een gezellige filmavond als de kids (eindelijk) in bed liggen. Ook goed: leg je gsm aan de kant, de televisie uit en neem iets lekkers in de hand en praat met elkaar!

Alles wat je nodig hebt, zijn een paar momenten met elkaar om te praten over iets anders dan logistiek gerelateerde dingen.

Superbelangrijk: Quality time

Het mooie aan een relatie is dat je samen nieuwe ervaringen en herinneringen kunt opdoen. Sla eens wat etentjes over, en spaar het geld op voor een weekendje weg zonder de kinderen. Want zo’n weekendje weg is ook goed voor je seksleven, dat kon je hier al lezen! Maar je kunt ook van het kleine genieten, zoals aandacht. En dat is gratis!

via GIPHY

 

Bron: Famme.nl. Beeld: GettyImages

Ook interessant:

Partner Content