Wickie de Viking verovert witte doek

Door De Redactie
De allereerste live-action film van de beroemde held "Wickie de Viking" ging vorig in première in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk en staat nu ook klaar om ons landje te veroveren.

In totaal gingen maar liefst 5 miljoen mensen “Wickie und die starken manner” bekijken, waarmee het meteen de meest bezochte film van 2009 was. Door de overname van het Duitse EM. Entertainment door Studio 100 vorig jaar maakte van Wickie meteen ook een Studio 100-figuur. Het Vlaamse productiehuis kondigt dan ook met trots aan dat ze deze internationale succesfilm nog dit jaar naar België en Nederland zullen brengen.

Voor beide landen zullen er afzonderlijke steminspraken gebeuren, voor Wallonië komt er een Franstallige dubbing. De release van “Wickie de viking” voor Vlaanderen is voorzien voor 31 maart, in Nederland zal de film op 21 april in de zalen komen. Voor Wallonië ligt de releasedatum nog niet vast, deze zal afgestemd worden op de releasedatum voor Frankrijk.

Hans Bourlon en Gert Verhulst: “We hopen in elk geval dat Wickie de Viking na het enorme succes in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk ook een succes zal worden in de Benelux. Vele ouders van jonge kinderen zijn zelf opgegroeid met dit figuurtje, en sinds de komst van vtmKzoom is Wickie ook voor hun kinderen geen onbekende meer.”

Partner Content