Wil de echte Bieke Ilegems nu opstaan?

Door De Redactie

Het performen zat er al heel vroeg in. En toch voelt ze zich soms nog onzeker. Nergens voor nodig, want deze veelzijdige actrice speelt àl haar rollen met verve.

Quote van de week: "Er wordt een beetje lachterig gekeken naar wat ik doe. Dat is de aard van onze familie. We zien elkaar graag, maar zegen het niet hardop. No way!"

Bieke, de performer

"Als je in het verre Arendonk opgroepit, dan besef je niet dat acteren een vak is waarmee je je brood kunt verdienen. Acteren was wat ze in Hllywood deden. Mijn ogen gingen pas open toen mijn broer Herwig naar de toneelschool ging. Wow, dat kon dus! Het was misschien geen kinderdroom, maar ik was er onbewust wel mee bezig. Een groepje kinderen uit onze straat stak als bezigheidstherapie elke zomer een show in elkaar. We play-backten, deden dansjes, speelden reclamespots na, bedachten sketches en voerden die hele voorstelling op in de garage van een vriendin. Ik was daar altijd heel gedreven mee bezig."

Bieke, de echtgenote

"Ik leerde Erik kennen toen ik bij Tien om te Zien insprong, en later speelden we samen in Familie. Dat we allebei in dezelfde sector werken, maakt het makkelijker. We kennen de gewoontes en gevoeligheden. We weten dat het niet allemaal sex, drugs & rock n' roll is. Het is hard werken, en je moet kunnen leven met pieken en dalen. Erik en ik leven met elkaar mee. We houden elkaar in piekmomenten met de voeten op de grond en zorgen ervoor dat we niet wanhopen in dalmomenten."

Bieke, de journaliste

"In Vlaanderen was ik vroeger Babette en nu in LouisLouise Anouk. In Antwerpen ben ik Bieke van ATV. Na familie was er even een zwart gat. Wat doe je nadat je 8 jaar dezelfde rol hebt gespeeld? Ik wilde graag iets met mijn studie doen, iets in de journalistiek. Maar ik ben realistisch, bij de VRT of vtm zou ik als soapactrice vast geen kans krijgen. ik wilde liever dicht bij huis beginnen, dus ben ik naar ATV gestapt. En daar heb ik ontzettend veel geleerd, het geeft me nog veel voldoening en ikd oe het nog altijd met veel plezier."

Bieke, de schoonheid

"Toen ik auditie ging dien voor Sara, was dat voor de rol van Helena. Alleen naast Gert Winkelmans leek ik echt te oud. Hij kon mijn gigolo spelen of ik zijn grote zus, maar een koppel? Nee. Ik lig daar niet wakker van, want ik heb geen probleem met ouder worden. Ik zou voor geen geld weer 25 willen zijn, want ik zit  nu prima in mijn vel. Ik heb al iets opgebouwd, leren relativeren, er is minder onrust dan vroeger. Ik klaag ook niet over mijn uiterlijk: sommige lichaamsdelen worden wat ouder, maar al bij al valt het wel mee."

Bieke, de moeder

"Opvoeden is confronterend. Je maakt onvermijdelijk fouten en je bent je daar ook van bewust. Zo leer je aanvaarden dat je niet perfect bent, ook niet als ouder. Ik heb geleerd sorry te zeggen als dat nodig is,  en vind het ook prima dat mijn kinderen zien dat ik wel eens iets verkeerd doe. Zo leren ze dat fouten maken menselijk is. Mijn oudste begint een beetje te puberen. Dat is zoeken en aftasten, en vaak ruziemaken. Ik ben in een 'oude zaag' veranderd, want we maken ruzie over haar kleren, haar haar en haar grove taalgebruik."

Lees het volledige interview in Libelle 25.

Partner Content