Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Getty Images

Hyacintenfestival: 13 plekken waar je straks wilde hyacinten kunt bewonderen

Door Elke Spelters

Het Hallerbos is ongetwijfeld de bekendste plek om wilde hyacinten te bewonderen. Maar wist je dat er nog een heleboel andere – en wellicht ook rustigere – bossen in Vlaanderen zijn waar je straks van de paarse bloemenpracht kunt genieten?

Misschien kijk je er al het hele jaar naar uit: de tijd dat de wilde hyacinten als een paars dekentje het bos inpakken. Afhankelijk van het weer is het wachten tot eind april, begin mei om de populaire voorjaarsbloeiers te bewonderen. En zelfs dan is het een kwestie van snel te zijn, want na ongeveer twee weken houdt de boshyacint het alweer voor bekeken.

Het Hallerbos is waarschijnlijk de eerste plek waar iedereen aan denkt om het spektakel te bewonderen. Onder het motto van ‘een voorbereid man/vrouw is er twee waard’, en voor wie liever de massa ontloopt, heeft Natuur en Bos een mooi lijstje samengesteld van bossen waar de paarse bloemenpracht net zo welig bloeit.

 1. Helleketelbos – Poperinge
 2. Rodeberg / Hellegatbos – Westouter
 3. Kemmelberg – Kemmel
 4. Koppenbergbos – Oudenaarde / Maarkedal
 5. Kluisbos – Kluisbergen
 6. Hotond-Scherpenberg – Ronse
 7. Muziekbos – Ronse
 8. Bos Ter Rijst – Maarkedal
 9. Brakelbos – Brakel
 10. Bosberg / Raspaillebos – Geraardsbergen
 11. Neigembos – Ninove
 12. Kravaalbos – Meldert

In het Neigembos in Ninove werden ondertussen de eerste boshyacinten gespot.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Routen (@routen.be)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Ben jij van plan om de natuurpracht te bewonderen? Om de bloemen niet te beschadigen, wordt gevraagd om op de wandelpaden te blijven, geen bloemen te plukken en je viervoeter aan de leiband te houden.

NOG MEER WANDELPLEZIER:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content