© Wim Dirckx / Natuurpunt

Wilde Snuitdagen: uitgebreid ravotten in het groen

Door Hanne Bral

Nog op zoek naar een manier om je kroost meer naar buiten te krijgen? Tussen 6 en 14 mei organiseren de Natuurpuntafdelingen en bezoekerscentra over heel Vlaanderen de Wilde Snuitdagen. Twee weekends lang kun je er meedoen met de zotste kinderactiviteiten in de natuur.

Ga op natuuravontuur tijdens de Wilde Snuitdagen

De weekends van 6 en 14 mei staan in teken van twee zaken: kinderen en de natuur. Over heel Vlaanderen zet Natuurpunt dan knotsgekke kinderactiviteiten in de natuur op poten. Geen ellenlange wandelingen of oersaaie Professor Van den Uitleg, maar een heus natuuravontuur.

Kinderen kunnen in bomen klauteren, vuur maken of op hun blote voeten door het bos rennen. Het is een mooie kans om de natuur te ontdekken op een speelse en avontuurlijke manier. Bovenal is het gewoon ook een fijne manier om je kinderen naar buiten te krijgen.

Op jonge leeftijd de natuur beleven is een goede manier om de liefde en zorg voor de natuur aan te wakkeren. Maar niet alleen voor je kinderen kunnen de Wilde Snuitdagen verrijkend zijn. Want wat je leeftijd ook is, tijd doorbrengen in de natuur doet gewoonweg deugd voor je lichaam en hoofd. De interessante weetjes over planten en dieren krijg je er tijdens de Wilde Snuitdagen zomaar, gratis en voor niets, bij.

Van waterdraakjes tot bushcraft

In elke provincie zijn er tijdens de Wilde Snuitdagen verschillende buitenactiviteiten.

Zo kun je op 14 mei in Wortel deelnemen aan de “vuilebuitenspeeldag”. Denk klimmen, klauteren, camoufleren en een heus blotevoetenpad. In Boortmeerbeek kun je op 14 mei dan weer gaan speuren naar waterdraakjes en kamsalamanders. Knutsel een natuurmedaille in Erpe-Mere of doe mee aan de spannende zoektocht door de boomgaarden van Sint-Truiden. Feestbeesten kunnen in Veldegem naar een Mini-feest in het bos, inclusief een blootvoetse bekentocht, bushcraft, een bosspel en … frietjes!

Benieuwd wat er nog meer te beleven valt in jouw provincie? Alle activiteiten van de Wilde Snuitdagen vind je op Snuit.be. Goed om te weten: voor sommige activiteiten moet je op voorhand inschrijven.

Meer uitstapjes in de natuur:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content