Zelf naaien: 5 handige tips

Door De Redactie

Deze zomer zien jij en je dochter er stralend uit in een prachtige zelfgemaakte jurk. Je naait ze in een handomdraai dankzij La Maison Victor. Ontdek hier 5 handige tips om zelf aan de slag te gaan

1. Maak je stof kleurvast 

Door ze een nachtje in azijn te leggen. Nadien zal je stof zijn kleur niet zo snel verliezen of op andere kledingstukken afgeven tijdens het wassen.

2. Weg met pluizen

Om pluisjes en haartjes van te verwijderen zonder je stof te beschadigen, kun je een stuk brede plakband binnenstebuiten over je hand wikkelen, zodat de kleefzijde naar buiten gericht is. Met een ‘deppende’ beweging haal je de pluisjes van de stof.

3. Stomen in de badkamer

Ben je van het luie type en wens je geen tijd te stoppen in het stomen van de stof? Dan kun je je stof ook in de badkamer ophangen terwijl je een hete douche neemt. Kreuken zullen verdwijnen als sneeuw voor de zon!

4 . Statische stoffen invriezen

Een stof die statisch geladen is, kan bijzonder vervelend zijn. Een goeie tip is om hem even in de diepvriezer te leggen. Het verschil zal duidelijk merkbaar zijn!

5. Soepele stoffen knippen

Sommige stoffen zijn zo beweeglijk dat het moeilijk is om ze precies te verknippen. In dit geval helpt het om een groot stuk patroonpapier op de snijtafel te leggen. Speld de stof op dit papier en speld daarop pas de patroondelen. De stof zit op die manier opgespannen tussen de twee papierlagen en is gemakkelijker te knippen.

Met deze handige tips kan je je wagen aan toffe jurkjes:

Dit gloednieuwe naaimagazine wil vrouwen (en mannen) terug aan het naaien zetten. Met hippe modellen én duidelijke werkbeschrijvingen garanderen we je 100% naaiplezier.

www.lamaisonvictor.com

Partner Content