Zo maak je je woonkamer gezellig

Door De Redactie

Niets maakt je thuis huiselijker dan familiefoto’s of een speelhoekje voor de kinderen. Lees snel onze tips om je woonkamer gezellig te maken.

Wall of family

Een grote collage van losse fotoโ€™s is niet meer van deze tijd. Het mooiste resultaat krijg je met een compositie van verschillende lijstjes. Om te weten welk lijstje waar moet komen, leg je ze eerst op een groot stuk karton.

Als de puzzel klopt, houd je het karton tegen de muur en prik je er gaatjes in om te weten waar je moet boren. Zorg dat de fotolijstjes dezelfde kleur hebben, of dat er maximaal eentje uitspringt. Als dat niet kan, stop er dan zwart-witfotoโ€™s in.

Woon- of speelkamer: zo houd je ze gescheiden

Kinderen willen graag hun eigen plekje tussen de grote mensen en dat kun je hen geven zonder dat dit het hele interieur overheerst. Een muurtje is geen goede oplossing, want dat breekt de ruimte bruusk in twee. Lage kasten op kniehoogte zijn prima meubels voor een speelhoek: de kinderen kunnen erop zitten en โ€™s avonds stop je het speelgoed erin.

Overgordijnen of lamellen?

Die keuze hangt van veel dingen af. Lamellen gecombineerd met een tegelvloer zijn nogal kil en hard, maar met een houten vloer is dat steriele effect er niet. Als geluiden sterk weerklinken, kunnen gordijnen een oplossing vormen. Je kunt de twee ook combineren, maar kies dan gordijnen in een lichte stof.

Beeld: Getty Images

Deze artikels zijn ook meer dan de moeite waard:

Partner Content