Zo maak je komaf met rommelige kasten

Door De Redactie

Veel kleren maar geen grote kleerkast? Rondslingerende kabels en lades waar je niets in terugvindt? Yuri en Dries bewijzen dat je niet veel nodig hebt om alles weer op orde te krijgen. Met enkele eenvoudige tips helpen ze je om je spulletjes beter te organiseren.

Kleerkasten en kledij

Twee voor de prijs van 1

Niet iedereen heeft een grote kleerkast, maar met een handig hulpmiddeltje kun je al de ruimte volledig benutten. Haak het lipje van een blikje (cola, fanta, bier) vast aan een kleerhanger en je kunt meteen een extra exemplaar ophangen.

Sympathieke elastiekjes

Kledingstukken zoals zijden bloesjes of losse kleedjes durven wel eens van de kapstok glijden, maar dat probleem is heel gemakkelijk op te lossen. Door een elastiekje rond de uiteindes van de kapstok te binden, geef je het materiaal de nodige antislipzones en zullen de stukken veel beter blijven hangen.

Hangen of leggen?

Zijden kledij en hemden horen altijd aan een kapstok thuis, maar wollen stukken leg je best neer in je kast, want anders rekken de vezels uit en verliest die warme trui of sweater zijn pasvorm. Zorg ook voor voldoende plaats tussen de kledingstukken, anders verkreukelt de stof en moet je alles opnieuw strijken.

Voorzichtig geweest, maar toch verkreukelde kledij? Hang de stukken dan in een vochtige ruimte (zoals de badkamer), zodat de waterdamp in de stof trekt en de vezels weer inkrimpen.

Lades en opladers

Rommelige lades, we kennen het allemaal wel. Een balpen hier, een rolletje plakband daar, een USB-stick onder een kluwen van kabeltjes,… We weten dat alles aanwezig is, maar echt georganiseerd oogt het niet. Met deze handige tips schep je weer orde in die chaotische lades.

WC-cleren

Wc-rolletjes worden meestal weggegooid, maar je kunt ze evengoed recycleren en gebruiken om al die kabeltjes op te bergen. Rangschik de opgespaarde rolletjes in een schoenendoos, leg er telkens een kabeltje of oplader in en schrijf vervolgens op elk stuk wat je er precies in kan terugvinden. Zo zie je in een oogopslag welk kabeltje voor de camera is of waar de oplader van je gsm nu weer ligt.

Nog een praktische tip: snij de wc-rolletjes open en gebruik ze om rollen cadeaupapier mee samen te houden.

Creatief met cornflakes

Zou je graag al die balpennen en inktpatronen in bakjes leggen, maar wil je niet te veel geld uitgeven? Neem dan lege dozen van voedingsmiddelen (pasta, cornflakes, meel, etc.) en knip hier kleinere exemplaren uit die in je lades passen. Het wordt misschien een beetje puzzelwerk om alles mooi in de lade te schuiven, maar het resultaat mag er zeker zijn!

Zakdoosje

Een traantje gelaten bij die zaterdagavondfilm en zijn de zakdoekjes allemaal gebruikt? Zet de lege doos dan niet bij het papier, maar gebruik de verpakking om je plastic zakken in te bewaren. Dat oogt niet alleen ordelijker, maar het is ook veel gemakkelijker om een zakje uit te nemen.

Kijk hier hoe Yuri en Dries het aanpakken!

Partner Content