Zó verwijder je hardnekkige vlekken

Door De Redactie

Een spatje rode wijn op je jurk gemorst tijdens de barbecue, een druppeltje bloed op je blouse door een onverwachte bloedneus. Vlekken zijn snel gemaakt, maar hoe kan je ze verwijderen? Ontdek het hier!

Ketchup

Oeps, ketchup op je trui! Hou de achterkant van de vlek onder koud water. Doe een beetje vloeibaar wasmiddel op de vlek, dep het goed in en laat het ongeveer 10 minuutjes inwerken. Spoel het daarna goed uit en doe een beetje witte azijn op de ketchupvlek. Spoel opnieuw goed uit. Doe er vlekkenverwijderaar op en stop het kledingstuk in de wasmachine. Is de vlek nog zichtbaar na een wasbeurt? Doe er dan een beetje vloeibaar wasmiddel op, wrijf het goed in de stof en laat gedurende 30 minuten in warm water weken. Was daarna het kledingstuk opnieuw in de wasmachine.

Bloed

Is er bloed op je kleren terechtgekomen? Spoel de vlek onmiddellijk weg met koud water en stop het kledingstuk direct in de wasmachine. Is de vlek niet zo recent, doe er dan eerst een vlekkenverwijderaar op voor je het in de wasmachine stopt. Was het kledingstuk liefst met een waspoeder.

Chocolade

Beetje chocolade gemorst? Doe er wat vlekkenverwijderaar op en stop het kledingstuk in de wasmachine.

Rode wijn

Oh neen, rode wijn op je jurk! Leg je kleedje gedurende een uur in koud water en stop het daarna in de wasmachine. Gebruik waspoeder en geen vloeibaar wasmiddel.

Lippenstift         

Zit er een veegje lippenstift op je blouse? Als het mogelijk is, schraap dan eerst de overtollige lippenstift van de stof. Doe een beetje vlekkenverwijderaar op de lippenstiftvlek en stop het kledingstuk in de wasmachine. Als de vlek na een eerste wasbeurt nog zichtbaar is, gebruik dan nog eens een vlekkenverwijderaar en herhaal het wasprocedé.

Koffie

Koffievlek gemaakt? Spoel de vlek onder koud water of laat het kledingstuk gedurende 30 minuten in koud water weken. Gebruik een vlekkenverwijderaar en stop het kledingstuk in de wasmachine. Gebruik een waspoeder.

Fruitpap

Fruitpap laat hardnekkige vlekken achter op slabbetjes en babykleren. Laat de besmeurde slabbetjes eerst weken in koud water en voeg vloeibaar wasmiddel toe. Stop de slabbetjes daarna in je wasmachine op de hoogste temperatuur die toegestaan is. Als de vlekken na de eerste wasbeurt nog niet verdwenen zijn, doe je een beetje vlekkenverwijderaar op de vlek. Stop het slabbetje daarna opnieuw in de wasmachine.

Zweet

Zijn je T-shirts aan de oksels verkleurd door het zweten? Neem dan een beetje witte azijn en breng het aan op de vlekken. Spoel daarna af. Gebruik een vlekkenverwijderaar op de vlekken en stop daarna het T-shirt in de wasmachine. Was het op de hoogste toegelaten temperatuur.

Partner Content