Girl running to the sea.

De grote Libelle zomerhoroscoop

Door De Redactie

Voor de Leeuw wordt het een zwoele zomer, de Schorpioen krijgt weer zin in het leven en de Steenbok slaat een nieuwe richting in. En voor wie nog geen vakantie heeft geboekt: lees in de sterren welke bestemming én welke reispartner bij ieder sterrenbeeld past!

RAM
21-3 T/M 20-4

Wat voor zomer wordt het?
Juli is voor de Ram een maand vol actie. Vooral de tweede helft van de maand ziet er stralend uit. Er hangt liefde in de lucht! Op zoek naar een partner of zomerflirt? Dit is het moment. Ook voor de Ram die al een partner heeft, worden het romantische weken. In augustus ligt de focus op werk: dan is er echt vooruitgang te boeken. Misschien is niet iedereen daar even enthousiast over: er zijn mensen die u een workaholic vinden en dat steken ze niet onder stoelen of banken. Houd rekening met de nodige kritiek. Gelukkig bent u eigenwijs genoeg om uw eigen plan te trekken en dat levert mooie resultaten op. In september wordt het tijd om gas terug te nemen. Pak wat rust en besteed extra aandacht aan uw partner of die nieuwe liefde. Misschien toch een paar dagen achterover zakken in een luie strandstoel met een goed boek? De nazomer is een prima moment om er nog even tussenuit te gaan. Dat is goed voor u én voor de relatie.

Actie en avontuur
De Ram is van nature energiek en actief. Het idee van lekker luieren in een hangmat op een tropisch strand spreekt u op zich best aan, maar in de praktijk wordt u daar binnen de kortste keren ongedurig van. Wat is niets doen toch saai! Fysiek bezig zijn en het avontuur opzoeken, is een veel beter idee. Houd er dus bij het plannen maken rekening mee dat er genoeg te doen is op de plek van bestemming. Dat plannen maken kan niet vroeg genoeg beginnen, want de Ram is dol op voorpret. Uiteindelijk komt er van al die plannetjes misschien weinig terecht, want impulsief als u bent, ontstaan er ter plaatse weer heel andere ideeën, maar dat mag de pret niet drukken. Zolang u lekker kunt pionieren, nieuwe dingen kunt ontdekken en onbegaande paden betreden, valt er genoeg te genieten op reis.

Ontspannen door (in)spanning
De Ram vindt tijdens de vakantie ontspanning door de spanning op te zoeken én door fysieke inspanning. Dat klinkt misschien tegenstrijdig, maar als er te weinig te beleven is, wordt u alleen maar onrustig en dan geeft dat juist spanning. Probeer dus lekker die overtollige energie kwijt te raken door lange wandelingen te maken, te fietsen, zwemmen of een andere sport te doen. Beachvolleybal misschien of toch eens leren surfen? Of maak het nog spannender en ga voor een survivaltocht, safari of kamperen in het wild. Een georganiseerde vakantiereis is niet echt aan te raden, lekker op de bonnefooi van hot naar her trekken wel.

Met wie?
De Ram is graag op zichzelf. Misschien is het een idee om eens lekker alleen op stap te gaan. Met niemand rekening houden, helemaal uw eigen plan trekken – heerlijk. Toch liever al die mooie ervaringen delen met een reisgenoot? De Boogschutter gaat graag het avontuur aan, en een Schorpioen houdt ook wel van een beetje spanning. De Tweelingen kan ook niet goed stilzitten en de Waterman kan met onverwachte en verrassende ideeën komen, waardoor de vakantie een onverwachte wending krijgt. En laat dat nou net iets voor de Ram zijn.

STIER
21-4 T/M 20-5

Wat voor zomer wordt het?
De laatste weken van juli zijn bij uitstek geschikt om lekker te cocoonen: beetje in de tuin werken, boekje lezen, de barbecue aansteken… Een vakantieadres zoeken dat als een tweede thuis voelt, kan ook goed werken. De Stier die in de tweede week van mei jarig is, heeft een heerlijke julimaand waarin alles op rolletjes loopt. Alle andere Stieren doen er goed aan het zich in de twee laatste weken van juli zo comfortabel mogelijk te maken, waardoor een gevoel van geborgenheid overheerst. In augustus wordt het voor alle Stieren makkelijker. De sterren staan gunstig, zowel voor een heerlijk ontspannen vakantie als voor een productieve werkmaand. Een kalme, bescheiden opstelling levert in het laatste geval de beste resultaten op, maar eigenlijk kan er sowieso weinig misgaan. In september verlopen de contacten met anderen soepel. De samenwerking op de werkvloer gaat makkelijker dan anders, maar ook samen vakantie vieren gaat als vanzelf. Zorg hoe dan ook voor genoeg gezelschap: de aandacht en stimulans van anderen is deze maand onmisbaar. En bovendien hebt u anderen zelf ook veel te bieden.

Lekker luieren
Als er iemand is aan wie een vijfsterrenhotel goed is besteed, dan is het wel aan de Stier. Grote kans dat het afgelopen jaar in het teken stond van hard werken, dus die broodnodige rust is welverdiend, toch? De mensen in uw omgeving snappen misschien niet waar u het over hebt, want de Stier lijkt meestal de rust zelve. Iemand die zo relaxed is, heeft toch eigenlijk geen vakantie nodig? Wat ze niet zien: de overuren, de vroege ochtenden en late avonden, de doorwaakte nachten waarop de computer nog steeds aan staat… Dat kost veel energie! Boek dus vooral een vakantie die in het teken staat van rust en als het even kan luxe, liefst op bekend terrein. Verre en onbekende oorden zijn niet per se nodig: elk jaar naar dezelfde (comfortabele) camping of dat heerlijke hotel waar u niets meer hoeft te ontdekken en vooral niets hoeft te regelen – dat staat garant voor een topvakantie.

Ontspannen in de natuur
Ontspanning vindt een Stier in comfort en overvloed. Desnoods maar wat zuiniger aandoen en het hele jaar wat geld opzijzetten, om met de vakantie lekker groots uit te pakken. Goed eten hoort daar ook bij, ook al geeft de weegschaal na elke vakantie dan misschien een paar kilo extra aan. Behalve luxe staan ook stilte en natuur boven aan de wensenlijst. Liefst wel een stukje natuur dat met de auto bereikbaar is, en dan heerlijk aan een kabbelend beekje naar kwetterende vogeltjes luisteren. Voor echt luie Stieren is een riviercruise een prima plan: vanaf het balkon van een chique hut de mooiste landschappen aan u voorbij zien trekken zonder er iets voor te hoeven doen.

Met wie?
De Stier gaat graag samen met anderen op stap. Dan kunnen de taken een beetje verdeeld worden en bovendien is met z’n allen tafelen een stuk gezelliger dan alleen. De Maagd en de Steenbok zijn allebei regelneven, ideaal gezelschap dus voor de Stier, want dan hoeft u zelf niets meer te doen. De Vissen en de Kreeft begrijpen uw behoefte aan rust en stellen zich daarin flexibel op, terwijl een Leeuw net als u van de nodige luxe houdt. Die weet waarschijnlijk de betere hotels te vinden en boekt sowieso business class, zodat de vakantie al in het vliegtuig kan beginnen.

TWEELINGEN
21-5 T/M 21-6

Wat voor zomer wordt het?
Veel Tweelingen hebben een mooie tijd achter de rug, en na de zomer gaat u pas echt de vruchten plukken van alle zaadjes die nu zijn geplant. In de tussentijd is het een goed idee om pas op de plaats te maken en bij te tanken, om er straks in het najaar weer vol tegenaan te kunnen. Het restant van juli en vooral de maand augustus lenen zich goed voor wat voorbereidend denkwerk. De hersens van de Tweelingen draaien in augustus op volle toeren. Misschien worden er al een paar lastige klussen afgehandeld, maar waarschijnlijker is het dat u een plan de campagne aan het maken bent. Voor Tweelingen werkt structuur nu eenmaal beter dan improvisatie. In september kunt u de basis gaan leggen van wat een veelbelovend najaar lijkt te worden. Er zit (eindelijk) erkenning aan te komen, dus onderneem nu de juiste stappen voor een vruchtbaar resultaat. Vergeet niet wat tijd in te ruimen om iets gezelligs te doen met uw geliefde – september is een mooie maand voor de liefde.

Nieuwe ervaringen
De Tweelingen kan niet wachten tot het vakantie is. Even uit de dagelijkse sleur en routine, dat geeft weer lucht. U piept er zo vaak mogelijk tussenuit: een stedentripje tussendoor, of toch die aantrekkelijke lastminute boeken. Liefst wel tien keer per jaar, als dat haalbaar is. Snel de koffer pakken, en hop, het vliegtuig in. De Tweelingen vindt algauw alles leuk. Als het maar steeds weer iets anders is, want elke ervaring is er weer een. Een strand-, bridge-, dans-, yoga- of zeilvakantie, en als het even kan allemaal! De Tweelingen is veelzijdig en dat zijn de vakanties ook.

Ontspannen door bezig te zijn
De Tweelingen rust uit door bezig te zijn en de hersens bezig te houden. De meest luie variant: aan het zwembad liggen met een stapel boeken of de e-reader bij de hand, en tussendoor natuurlijk een paar baantjes trekken, want echt lang stilzitten kunt u niet. Puzzelboekjes gaan ook mee, of desnoods een studieboek. Contact leggen met anderen staat hoog op de agenda. Een praatje maken met reisgenoten, medetoeristen of de lokale bevolking, dat laatste het liefst in hun eigen taal. U sleept waarschijnlijk overal een reisgids en taalboekje mee naartoe en die worden te pas en te onpas tevoorschijn gehaald.

Met wie?
De Weegschaal en de Waterman maken ook graag een praatje onderweg, met een van hen als gezelschap ontstaat er op reis al snel een heel nieuw vriendenclubje. Met de Ram en de Boogschutter is het leuk om sportief bezig te zijn, met de Weegschaal of de Stier liggen culturele uitstapjes meer voor de hand, en de Schorpioen kan voor verrassende ervaringen zorgen. De Tweelingen is flexibel en past zich makkelijk aan, dus het moet raar lopen willen er problemen met reisgenoten ontstaan: zolang de reis maar afwisselend is, heerst er een prima sfeer.

KREEFT
22-6 T/M 22-7

Wat voor een zomer wordt het?
De Kreeft is op het juiste moment op de juiste plaats, in elk geval in de tweede helft van juli. Vakantieplannen? Dan is dit een goeie periode: alles verloopt volgens plan en er is geen tijd voor heimwee. Voor de thuisblijvers is het belangrijk om initiatief te nemen op werkgebied, en niet bescheiden op de achtergrond te blijven, dan kunnen er mooie stappen worden gezet. Augustus verloopt iets moeizamer. U twijfelt aan van alles en nog wat. Daar staat tegenover dat er de nodige mensen zijn die steun bieden en u ervoor behoeden om terug te komen op eerdere beslissingen. In september blijft die support aanwezig, zowel van dierbaren als van mensen die verder van u afstaan. Misschien valt er een uitnodiging op de mat voor een feestje. Geen zin? Ga toch maar wel. Er lopen mensen rond die de moeite waard zijn en ook nog eens handige kruiwagens blijken.

Ontspannen door samen te zijn
Zolang alles vertrouwd en knus is, voelt de Kreeft zich ontspannen. Samen met de mensen van wie u houdt, kunt u zelfs de nodige avonturen aan. U ziet namelijk best graag bijzondere dingen: plekken met een bijzondere historie compenseren het gevoel van heimwee. Dan maar even niet thuis in eigen bed slapen, als daar mooie opgravingen, oude monumenten, overblijfselen van antieke culturen of kastelen tegenover staan. Wat ook goed werkt voor de Kreeft: gewoon lekker in Nederland op stap. De eigen taal spreken, vertrouwd eten eten en weten dat thuis niet zo heel ver weg is.

Zoals het klokje thuis tikt…
Er zullen best reislustige Kreeften bestaan, maar voor de meeste Kreeften hoeft het waarschijnlijk niet zo nodig. Vakanties geven maar onrust en gedoe, en het is toch nergens beter dan thuis. Daar is alles bij de hand, en voelt u zich veilig. Je weet maar nooit wie of wat je op reis aantreft. Heimwee ligt al snel op de loer, en de kans is groot dat u eerder terugkeert dan gepland. Wat wel werkt: de caravan meenemen, een eigen huisje dat ruikt naar thuis, met allemaal vertrouwde spulletjes erin. Een hotel voelt veel te onpersoonlijk. Dan liever een huis huren en er met de auto naartoe, die natuurlijk wordt volgestouwd met spullen van thuis.

Met wie?
De Kreeft is een familiemens, dus als u al van huis gaat, neemt u graag zo veel mogelijk dierbaren mee. Zo voelt ook het buitenland nog steeds een beetje als thuis. Partner, kinderen, oma en opa, broers, zussen – hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Zitten daar Vissen tussen, dan klikt dat uitstekend en ook met Stieren is de omgang prettig. Een Maagd zorgt ervoor dat de reis goed geregeld is en dat u niet voor onprettige verrassingen komt te staan. De Leeuw is goed in verleiden en kan u door romantiek en passie thuis doen vergeten.

LEEUW
23-7 T/M 22-8

Wat voor zomer wordt het?
Het is tijd voor romantiek! In elk geval gedurende de laatste weken van juli en in augustus. Single? Dan is een groepsreis voor alleenstaanden een goed idee, of toch dat profiel aanmaken op een datingsite? Zelf initiatief nemen brengt dingen weer in beweging. Maar zelfs de Leeuw die daar geen zin heeft, kan zomaar iemand tegen het lijf lopen. Ook voor gesettelde Leeuwen biedt de zomer een hoop moois. Meer dan ooit voelt en vult u elkaar aan. Eventuele scheurtjes in de relatie kunnen nu gedicht worden en in september is de liefde weer sterker dan ooit. Probeer er samen tussenuit te gaan of begin aan een gezamenlijk project, zoals het restylen van huis of tuin. Op het werk verloopt alles voorspoedig. Augustus en september zijn maanden om indruk te maken. Wat u doet, valt op. Zorg voor vlekkeloos werk en een goede presentatie, dan komt het helemaal goed. Misschien zit er in september zelfs loonsverhoging of een financieel extraatje in.

Lang leve de luxe
Hoewel keihard werken de Leeuw niet vreemd is, is zalig nietsdoen ook een grote specialiteit. Zoals een kat zich languit koestert in het zonnetje, zo kan de Leeuw zich ook volledig overgeven aan het moment. En vakantie is een uitstekend moment om die kunst te beoefenen. Dat genieten in de zon moet overigens wel gepaard gaan met luxe en weelde. Al moet de hele spaarrekening worden leeggetrokken, er moeten wel eersteklas hotels geboekt en plaatsen in de beste restaurants gereserveerd worden. Business class reizen hoort daar ook bij, want als pakvee in de rij op het vliegveld staan is niets voor u. Een Leeuw heeft klasse en zo reist u ook: in stijl, met voldoende comfort. Veel geld of niet, u weet altijd rijkdom uit te stralen.

Ontspannen door romantiek
Een vakantie is in de ogen van de Leeuw vooral bedoeld om uit te rusten. Maar een beetje vertier is ook welkom. Een balletje slaan op de golfbaan, rondtoeren op een zeiljacht, of ’s avonds in de schijnwerpers staan in een karaokebar of een gokje in het casino wagen. En een vleugje romantiek is eigenlijk onmisbaar. Voor de single Leeuw is zoals gezegd een reis voor alleenstaanden een goed idee, om naar hartenlust te kunnen flirten, en de bezette Leeuw doet er goed aan romantische plekjes op te zoeken om uw relatie nieuwe impulsen te geven.

Met wie?
De Leeuw heeft een groot hart en gunt het anderen om ook te genieten. Misschien trakteert u iemand wel op een reisje. De Stier laat zich een luxetripje graag aanleunen en de Weegschaal ook. Op zoek naar een reisgenoot die iets sportiever is en die u stimuleert om meer te doen dan alleen luieren, dan zijn een Ram of een Boogschutter een goeie keuze. Een Tweelingen wil best samen een gokje wagen. En de Steenbok let op de kleintjes en behoedt u voor al te grote uitspattingen.

MAAGD
23-8 T/M 22-9

Wat voor zomer wordt het?
Deze zomer is de Maagd optimistischer en vrolijker gestemd dan anders, niet zo zorgelijk ingesteld als normaal. Halverwege juli merkt u al dat u wat relaxter omgaat met allerlei soorten uitdagingen: kom maar op met al die hindernissen! In augustus wordt dat alleen maar beter: de Maagd staat dan sterk en vol zelfvertrouwen in het leven. Of er nu wel of geen reis in de planning staat, u hebt er alle vertrouwen in dat alles op rolletjes zal lopen en weet prima om te gaan met onvoorziene gebeurtenissen. Klein aandachtspuntje: probeer in augustus of september niet per se gelijk te willen krijgen, want dat kan frictie geven. Verder is het een goed idee om deze zomer plannen te maken voor het najaar: is het misschien tijd voor een nieuwe studie, een andere hobby of voor wat vrijwilligerswerk? Een beetje extra uitdaging kan de Maagd best aan, dus probeer nu vast na te denken over alle mogelijkheden.

Ontspannen door een vast ritme
Is de hele checklist eenmaal afgewerkt en de deur dichtgetrokken, dan kunt u met een gerust hart gaan genieten en ontspannen. Een georganiseerde reis is een uitkomst, dan hoeft de Maagd niet alles zelf te regelen, maar een wellnessvakantie is ook een heel goed plan. Massages, modderbaden, sapkuren – als het de gezondheid maar ten goede komt. Een Maagd wil graag het nuttige met het aangename combineren. Luxe is niet per se noodzakelijk, zolang het maar schoon is. Hebt u thuis een vast ritme, dan geeft het rust om dat ritme ook op vakantie aan te houden.

Inpakstress
“Als ik eerst maar eenmaal weg ben”, kan de Maagd verzuchten vlak voor een vakantie. Er is altijd zo veel te regelen voor u met goed fatsoen de deur achter zich kunt dichttrekken. De post moet uit de brievenbus worden gehaald, de planten moeten water krijgen, de lampen op een tijdklok, het huis piekfijn achtergelaten… En dan moet er ook nog genoeg te eten mee voor op reis en aan de reisapotheek mag ook niets ontbreken. De Maagd laat liever geen zaken aan het toeval over. Is het moment van vertrek eenmaal daar, dan is de stress zo hoog opgelopen dat u echt aan vakantie toe bent, als dat daarvoor nog niet het geval was. U bent nu eenmaal iemand die alles goed geregeld wil hebben, zowel thuis als op vakantie.

Met wie?
Staat er een georganiseerde reis op het programma, dan wordt het reisgezelschap eerst aan een nader onderzoek onderworpen. U bent niet meteen met iedereen goede vriendjes. Waarschijnlijk voelt u zich aangetrokken door de praktische aard van de Steenbok en de rustige aanwezigheid van de Stier of de Kreeft. Ook de goede manieren van de Weegschaal vallen in de smaak en de Schorpioen intrigeert. Gaat u met partner of gezin op reis, zorg er dan voor dat iedereen aan zijn trekken komt, maar vooral dat er ook nog wat tijd voor uzelf overblijft.

WEEGSCHAAL
23-9 T/M 22-10

Wat voor zomer wordt het?
De laatste twee weken van juli zit de Weegschaal niet altijd op één lijn met de partner: de een wil eropuit trekken en de ander liever thuisblijven. Dat meningsverschil wordt eind van de maand bijgelegd. Intussen kan het slim zijn om tot eind augustus aan de slag te blijven, al is het maar omdat u dan met oplossingen voor lastige problemen kunt komen. Tegen het eind van juli en zeker in augustus kan de Weegschaal een paar goede ideeën krijgen en die vervolgens nog goed uitvoeren ook. Zelfs dromerige Weegschalen kunnen in de zomermaanden spijkers met koppen slaan. Genoeg reden dus om thuis te blijven en de focus op werk te leggen. September is een mooie maand om  te reizen, om te ontspannen en vooral om veel tijd in te ruimen voor de liefde. Misschien ligt er een romantische ontmoeting in het verschiet, of bloeit een al bestaande relatie weer op. Hoe dan ook wordt in de nazomer de dagelijkse sleur doorbroken en is het tijd om te genieten.

Ontspannen tussen soortgenoten
Voor de Weegschaal moet het allemaal een beetje beschaafd blijven. Dus geen all inclusive vakantie waar de ligstoelen bij het zwembad worden ingepikt en het buffet wordt bestormd. Een wat chiquere bed and breakfast is ideaal, lekker rustig, met genoeg comfort en gezellig kleinschalig, met ’s ochtends een praatje met de eigenaren. Ook fijn: een luxe cruise of een pittoresk maar comfortabel hotelletje in een authentiek stadje. Zolang er maar beschaafd gezelschap is, een mooie omgeving en de mogelijkheid om een museum te bezoeken. Het belangrijkste: een aangename, harmonieuze sfeer.

Zo veel mogelijk mee
De Weegschaal kan echt naar de vakantie uitkijken. Het vooruitzicht om niets meer te hoeven, de boel de boel te laten en straks lekker langs de boulevard de flaneren – heerlijk! Daar horen natuurlijk passende outfits bij, en de voorbereiding van de Weegschaal bestaat er dan ook voornamelijk uit om een nieuwe garderobe aan te schaffen en de kast uit te spitten om te zien wat er allemaal mee kan. Lastig wordt het als er een vliegreis gepland staat, want zo’n beperkt aantal kilo’s meenemen is nog best een opgave. Het liefst gaat er zo veel mogelijk in de koffer, om maar goed voor de dag te komen straks. Een Weegschaal is elegant, stijlvol en beschaafd, zowel thuis als op reis. In simpele korte broek en op slippers zullen ze u niet gauw tegenkomen.

Met wie?
Het liefst gaat u er af en toe samen met de partner tussenuit. De kinderen bij opa en oma of op zomerkamp en heerlijk met z’n tweetjes cultuur snuiven, uitgebreid uit eten en andere dingen doen die met de kinderen erbij geen optie zijn. Single Weegschalen zien de vakantie als een goede mogelijkheid om iemand te ontmoeten en boeken een reis voor alleenstaanden. De Waterman en de Tweelingen zijn een goede match omdat ze sociaal vaardig en intellectueel zijn. De Stier, Leeuw en Steenbok zoeken net als u comfort en luxe en kunnen eveneens gevoelig zijn voor status.

SCHORPIOEN
23-10 T/M 21-11

Wat voor zomer wordt het?
De afgelopen maanden zullen veel Schorpioenen zich niet optimaal hebben gevoeld. Dat gaat gelukkig veranderen. De laatste twee weken van juli kunnen nog in het teken staan van strijd met mensen die wat verder van u af staan, zoals collega’s of buren, maar later in de zomer gaat het steeds meer bergopwaarts. Vanaf augustus gaat u zich op alle fronten sterker voelen: fysiek, mentaal en emotioneel. Een betere conditie, meer levenslust en energie: het ligt allemaal binnen handbereik. Augustus is een toptijd voor zakelijke aangelegenheden, maar ook een vakantie wordt nu een succes. Het glas lijkt eindelijk weer half vol in plaats van half leeg. In september kan de Schorpioen een nieuwe richting inslaan. U gaat de dingen anders doen of helemaal iets nieuws oppakken, of misschien wel allebei. Uw nieuw verworven vitaliteit en optimisme doen hierbij wonderen. Het helpt overigens ook dat op financieel vlak alles op rolletjes loopt.

Broodnodige rust
Als er iemand is die zo nu en dan vakantie nodig heeft, is het wel de Schorpioen. U bent een ambitieuze harde werker en houdt waarschijnlijk niet op met werken totdat iemand – uw partner bijvoorbeeld – u een ultimatum stelt of de baas zegt dat het hoog tijd wordt om de resterende vakantiedagen op te nemen. Misschien geeft u met tegenzin toe, want de Schorpioen houdt er niet van als anderen de dienst gaan uitmaken, maar als het eenmaal zover is en u op de plaats van bestemming bent aangekomen, blijkt zo’n vakantie toch helemaal niet zo’n gek idee. En dan lukt het ook om even alles los te laten: lekker onderuit in het zonnetje een beetje mijmeren. Bij een Schorpioen is het algauw alles of niets: een hele vakantie luieren is niet uitgesloten, maar een actieve vakantie, vol nieuwe en spannende ervaringen, is ook zeker een mogelijkheid.

Ontspannen door afwisseling
Na een paar dagen bijtanken zal het bij de meeste Schorpioenen gaan kriebelen. Hoog tijd om de omgeving te gaan verkennen, interessante restaurantjes te ontdekken en op avontuur te gaan. Het mag best spannend zijn: in grotten afdalen, diepzeeduiken, met een kameel de woestijn in of een hike door het oerwoud. U wilt mooie gebouwen bezichtigen, maar ook de sloppenwijken bezoeken, lieflijke valleitjes bewonderen, maar ook de hoogste toppen beklimmen. Uiteindelijk wilt u uit de vakantie halen wat u ook uit het leven wilt halen: zo veel mogelijk!

Met wie?
Niet iedereen zal het aankunnen om met een Schorpioen op reis te gaan. De echte thrillseekers onder de Schorpioenen, die voor een intensieve, enerverende trip gaan, kunnen misschien overwegen om alleen te reizen. Liever alleen dan gezeur en geklaag. Toch liever samen met een geschikte reispartner op pad? Denk dan eens aan de Vissen, deze past zich aan en blijkt uiteindelijk heel wat stoerder dan u zou denken. Verder zijn de Ram en de Boogschutter geschikte metgezellen, zeker als u het avontuur zoekt. Voor de Schorpioen die juist van heerlijk nietsdoen houdt, zijn de Kreeft, Weegschaal en ook weer de Vissen prima gezelschap.

BOOGSCHUTTER
22-11 T/M 20-12

Wat voor zomer wordt het?
De tweede helft van juli is voor de Boogschutter een uitstekende maand om met vakantie te gaan. Nog niets geregeld? Geen probleem: stap in de auto of op de trein en het plan ontstaat spontaan. Dit zijn prima weken om leuke avonturen te beleven, interessante mensen te ontmoeten en – niet onbelangrijk – lekker te ontspannen. In augustus komt er een flinke dosis energie vrij én ontstaat de behoefte om boven het maaiveld uit te steken. Het is eigenlijk zonde om in deze maand met vakantie te gaan: op het werk komt de ene kans na de andere voorbij. Bent u er niet, dan gaan collega’s er met de buit vandoor, die daar al een tijdje op zaten te azen. Thuis zijn er ook mensen die aandacht nodig hebben. Ook september is een maand om actief te zijn. Dit is een goede tijd om met anderen samen te werken. Vooral als zij een praktische inslag hebben, komen daar – in combinatie met uw enthousiasme en creativiteit – mooie resultaten uit voort. Mensen staan hoe dan ook open voor samenwerking of het sluiten van een deal. Blijf kritisch en maak weloverwogen keuzes.

Ontspannen door grenzen te verleggen
Vreemde culturen, andere geloven en onbekende leefwijzen blijven altijd trekken, maar wat ook niet mag ontbreken, is de natuur. Echt iets voor de Boogschutter: een trektocht maken met tentje en kookgerei in de backpack, kanoën door de jungle, paardrijden over de steppes, een kampvuur maken aan de rivier, met als het even kan een zelf gevangen visje erop. Alleen, samen met andere mensen of met de hond. Misschien niet voor iedere Boogschutter haalbaar, maar wel een grote droom. Zo’n reis gaat gepaard met de nodige ontberingen en inspanningen, maar gek genoeg zorgt dat nu juist voor ontspanning. U wilt grenzen verkennen en verleggen, letterlijk en figuurlijk.

Wereldreiziger
De Boogschutter is geen vakantieganger, maar een reiziger! Wat daar niet bij past: elk jaar naar hetzelfde pensionnetje, met een hele meute een touringbus in en uit om saaie plaatjes te schieten, of handdoek aan handdoek bruinbakken op het strand. Nee, de Boogschutter wil echt op reis: onbekende oorden bezoeken, vreemde culturen snuiven, verlaten plekjes ontdekken. Een luxe hotel is nergens voor nodig, mengen met de oorspronkelijke bevolking wél: eten in dezelfde restaurants, en liefst bij ze thuis. Niets leukers dan ze het hemd van het lijf te vragen: hoe ze leven, waar ze van leven, wat ze eten, wat hen drijft, desnoods met handen en voeten. Boogschutters met genoeg tijd en geld gaan er liefst maanden of een heel jaar tussenuit: op wereldreis.

Met wie?
Niet iedereen is te porren voor ruige tochten en grote avonturen. Gaat u met het gezin op stap, dan is een compromis vereist: toch maar een zwembad voor de kinderen zoeken, of (met grote weerzin) in de buurt van een disco neerstrijken als de kinderen wat groter zijn. Single Boogschutters hebben het makkelijker: de kinderen uit logeren brengen voor een reis met z’n tweetjes kan ook goed werken. Geschikte reisgenoten zijn vooral de Ram en de Schorpioen: zij zijn ook dol op avontuur en intense ervaringen. De Waterman en de Vissen zijn lekker flexibel. Bij de meeste andere tekens is aanpassing noodzakelijk: zij zullen waarschijnlijk meer in de bewoonde wereld willen blijven.

STEENBOK
21-12 T/M 19-1

Wat voor zomer wordt het?
Het leven van de Steenbok is de afgelopen tijd over rozen gegaan. Misschien bent u daardoor een beetje verwend geraakt en ligt de lat nogal hoog deze zomer. Iets niet helemaal naar wens? Genoeg reden om van een mug een olifant te maken. Laat staan als er echt iets misgaat, dan slaan helemaal de stoppen door. En dat terwijl er genoeg veranderingen op stapel staan! Gelukkig ontdekt u in augustus dat deze misschien wel goede kanten hebben. Een reorganisatie op het werk blijkt nieuwe mogelijkheden te bieden, een verhuizing levert nieuwe vrienden op, een switch in studie blijkt een verademing… Zijn er aanvankelijk nog wat opstartproblemen, deze verdwijnen algauw als sneeuw voor de zon wanneer duidelijk wordt dat de nieuwe situatie enorme kansen biedt. Probeer wel steeds uw partner te blijven betrekken bij alle stappen die u zet, anders kan er verwijdering ontstaan. Het is juist fijn om niet alles alleen te hoeven doen en samen van de goede ontwikkelingen te genieten.

Eerst afkicken van het werk
De Steenbok heeft geen tijd voor vakantie, er moet immers nog zo veel gebeuren en wie neemt al dat werk over? Niemand kan dat natuurlijk net zo goed als de Steenbok zelf… De boel loslaten en overdragen valt nog niet mee, en als alles eindelijk gedelegeerd is en de vakantiebestemming bereikt, dan kan het zomaar gebeuren dat er een griepje de kop opsteekt, of er andere kwaaltjes ontstaan: rugpijn, hoofdpijn, vage klachten… Het lichaam heeft eindelijk tijd om tot rust te komen, maar dat gaat wel met horten en stoten. Advies: ga een paar weken weg, dan kunt u de eerste week afkicken van het werk, en de weken daarop echt gaan genieten.

Ontspannen op een vaste plek
Sommige Steenbokken zijn zuinig en gaan voor een budgetvakantie, andere laten het juist breed hangen en willen van alles het beste. De een houdt van rust en stilte, de ander juist van drukte en veel mensen om zich heen. Maar wat alle Steenbokken gemeen hebben: ze worden graag gezien en erkend. Het kan een goed idee zijn om elk jaar naar dezelfde plek te gaan: niet alleen beantwoordt dat aan uw behoefte aan tradities, ook zult u als vaste gast met open armen ontvangen worden en met alle egards behandeld.

Met wie?
Geschikte reismaatjes zijn de Stier en de Maagd: de Stier houdt eveneens van een vaste plek en een vaste routine, de Maagd wil graag alles van tevoren goed geregeld hebben. De Leeuw mag dan net als u behoefte aan het beste hebben, het verschil is dat de Leeuw met geld smijt en dat is nu weer niets voor een Steenbok. De Kreeft is dan een betere match, die gaat vaak ook zorgvuldig met zijn geld om, en de Vissen wil het u graag naar de zin maken. Wat ook kan werken: alleen op reis, dat is een prima manier om weer bij te tanken.

WATERMAN
20-1 T/M 18-2

Wat voor zomer wordt het?
In de laatste weken van juli kan de Waterman eerdere beslissingen in twijfel trekken. Plannen die eerst goed leken, kunnen nu ineens wankelen. Dat kan voor onrust zorgen. Want hoe flexibel een Waterman ook is, een beetje houvast is toch ook wel prettig. Houd het hoofd koel en gooi niet van alles overhoop. In augustus wordt duidelijk wat de moeite waard is te behouden en wat beter overboord kan. U krijgt nieuwe energie, twijfels verdwijnen naar de achtergrond en er komt voortvarendheid en doelgerichtheid voor in de plaats. Het belangrijkste is om uw eigen gevoel en intuïtie te blijven volgen en niet te veel te luisteren naar mensen die wat minder visionair zijn. Vanaf september gaat de Waterman een heerlijke tijd tegemoet. Misschien is het een goed idee om dan nog een weekje vakantie te boeken. Grote kans dat er nu zomaar een fijne reisgenoot voorbijkomt die ook wel zin heeft in een tripje. Maar ook voor de thuisblijvende Waterman zit het mee. De nazomer en het najaar zien er in elk geval veelbelovend uit.

Origineel en anders
De Waterman verveelt zich niet snel en zal dus ook niet al maanden van tevoren naar vakantie snakken. Ook zonder vakantie is er genoeg leuks te beleven. Bovendien zit een Waterman zelden vast aan allerlei verplichtingen – er moet immers wel ruimte zijn om zomaar spontaan weg te kunnen. Vandaag zin om de boel de boel te laten en morgen op het vliegtuig stappen? Moet kunnen. Toch vindt u het ook leuk om van tevoren plannen te maken, mits ze een beetje origineel zijn. Grote kans dat het geen dertien-in-een-dozijn-reis wordt, maar iets waar anderen niet zo snel op zullen komen. Niet om nou zo nodig anders te zijn, maar omdat u een vrije geest bent. Maar ook weer geen Einzelgänger trouwens: samen reizen en ervaringen met anderen delen, vindt u wel zo leuk.

Ontspannen door vrienden te maken
Een gezin? Dan is een vakantie op de camping een idee, ook al is dat dan niet bijster origineel. Het buitenleven en gezellig met Jan en alleman een praatje maken, dat is echt iets voor de Waterman. U bent een sociaal wezen en binnen de kortste keren kent u iedereen en worden er barbecues, spelletjesmiddagen of puzzeltochten georganiseerd. Vriendschappen kun je immers overal sluiten, in Nederland of aan de andere kant van de wereld. En daar is de vriendelijke Waterman toevallig heel goed in.

Met wie?
Meestal gaat de Waterman met anderen samen. Het eigen gezin is misschien niet eens genoeg, gezellig met een paar gezinnen naar dezelfde vakantiebestemming is nog veel leuker. Als stel zoekt u andere stellen op om mee weg te gaan, en de single Waterman boekt waarschijnlijk een groepsreis of gaat met wat vrienden op stap. Ideaal gezelschap zijn de Tweelingen of de Weegschaal, zeker de eerste is in voor gekke ideeën en is ook dol op contacten met anderen. De Ram is lekker vrijzinnig en ook voor de Boogschutter is iets niet gauw te gek.

VISSEN
29-2 T/M 20-3

Wat voor zomer wordt het?
Eindelijk erkenning voor de Vissen, deze zomer! Mensen zijn onder de indruk van uw capaciteiten: ze spreken hun waardering uit en zijn scheutig met complimentjes. Dat is halverwege juli al het geval en dat blijft in de maanden erop nog wel even doorgaan. Puntje van aandacht: blijf bescheiden, want zelfoverschatting leidt nergens toe. En probeer niet te veel hooi op de vork te nemen, al is de vraag nog zo groot. Een mens kan nu eenmaal maar op één plaats tegelijk zijn. Soms is voor de eer bedanken gewoon handiger. Aan het begin en aan het einde van de zomer zijn er extra inkomsten te verwachten. Geef niet meteen alles uit, want er komen waarschijnlijk ook een paar grote extra uitgaven aan en dan is het fijn om wat achter de hand hebben. In het najaar zijn de financiën weer stabiel en voor de meeste Vissen ziet hun saldo er dan rooskleurig uit.

Van fantasie naar werkelijkheid
Soms is het voor de Vissen al genoeg om van verre oorden en tropische eilanden te dromen. Die fantasieën zijn zo levendig dat ze bijna aanvoelen als een minivakantie. Maar ja, al die droomplekken in het echt zien, is natuurlijk nog een stuk leuker. De Vissen is goed in plannetjes maken, maar knopen doorhakken is een ander verhaal… Het helpt wanneer iemand in de buurt een duwtje in de goede richting geeft, of de organisatie op zich neemt. Staat u er alleen voor, dan kunnen de voorbereidingen voor een buitenstaander misschien chaotisch lijken, en misschien blijkt bij aankomst niet alle bagage in de koffer te zitten, maar niet getreurd: de intuïtie van de Vissen is feilloos, en zo belandt u uiteindelijk wel op de mooiste plekken. En tandenborstels zijn ook in het buitenland te koop.

Ontspannen op romantische plekjes
U zoekt rust en ontspanning op romantische plekjes: tussen de kastelen, in een hutje op de hei, in een pittoresk dorpje of bij een oude watermolen. Ook een goed idee: een klooster,
tempel of andere plek die spiritualiteit ademt en waar de drukte van het dagelijks leven heel ver weg lijkt. Als er ooit een goed moment was om uzelf beter te leren kennen en meer
grip op het leven te krijgen, dan is het wel op vakantie. Wordt het een yogavakantie in India, een schilderweek in Frankrijk, een muziekreis in Italië of een taoworkshop in China? Of toch gewoon een rustig plekje opzoeken waar u helemaal kunt opladen en uitrusten?

Met wie?
Het kan handig zijn met iemand op reis te gaan die (wel) met beide benen op de grond staat en die alle praktische zaken regelt, maar er is ook iets voor te zeggen om juist samen met iemand te vertrekken die zich net zo goed in het moment kan verliezen en die in is voor bijzondere ervaringen. De Schorpioen is iemand die beide kwaliteiten in zich draagt en dus de ideale reispartner. Verder bent u voor velen het ideale gezelschap, omdat u anderen goed aanvoelt en zich makkelijk aanpast. Vissen die liever hun eigen koers varen, kunnen het beste alleen op stap, of met een Stier, Kreeft of Waterman.

Deze zomer is nu al geslaagd:

Bron: Libelle.nl, beeld: Shutterstock

Partner Content