Zomerverhaal van Santa Montefiore: ‘Schelpen op het strand’

Zomerverhaal van Santa Montefiore: 'Schelpen op het strand'

Het is lekker lezen bij Libelle: acht weken lang trakteren we je op een zomers liefdesverhaal van bestseller-auteur Santa Montefiore. Deze week: ‘Schelpen op het strand’. Veel leesplezier!

Jane Berry was gewoontjes. Zelfs haar naam was gewoontjes. Op haar zevenendertigste, met halflang bruin haar, sproeten en een bleke Engelse huid was ze gerust onopvallend te noemen. Ze woonde in Pendrift, aan de kust van Cornwall, in een wit huis met een grijs leistenen dak, net als alle huizen in die streek. Haar man Martin werkte in Newquay, hun drie kinderen gingen naar de lagere school in het dorp. Jane bakte op doordeweekse dagen taartjes in haar keukenschort, hield het huis brandschoon, en dronk gezellig thee met haar vriendinnen tot het tijd was om de kinderen uit school te halen. Ze was tevreden. Ze had immers een prachtig, altijd veranderend uitzicht over zee en de lucht daarboven, en haar kinderen maakten haar gelukkig.

Janes man zette haar niet in vuur en vlam, maar hij had een goed hart. Meer had ze niet nodig.

Wat haar man betrof, hij was zoals de meeste Engelse mannen: hij hield van een biertje op zijn tijd en van voetbal. Hij was gelukkig niet compleet doorsnee: hij verzamelde schelpen. Martin kon uren over het strand struinen, gaan duiken, of het aanbod van de schelpenverkopers doorpluizen tijdens het zomerseizoen. Hij zette haar niet in vuur en vlam, maar hij had een goed hart. Meer had ze niet nodig.

Graag verder lezen of kijken?
Dan vragen wij je om nu EENMALIG en GRATIS een account aan te maken. Vanaf dan krijg je toegang tot al onze artikels en video’s en krijg je deze melding niet meer te zien.
...

Meer lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)