Zomerverhaal van Santa Montefiore: ‘De papegaai die zijn mond voorbij praatte’

Zomerverhaal van Santa Montefiore: 'De papegaai die zijn mond voorbij praatte'

Het is lekker lezen bij Libelle: acht weken lang trakteren we je op een zomers liefdesverhaal van bestseller-auteur Santa Montefiore. Deze week: ‘De papegaai die zijn mond voorbij praatte’. Veel leesplezier!

Het begon en eindigde allemaal met de papegaai van doña Angelina. Als het warme Chileense weer Clara er niet toe had aangezet om naar haar werk te lopen in plaats van te zweten in een overvolle bus, zou ze er nooit tegenaan zijn gebotst. Toevallig had ze de weg langs de Stille Oceaan gekozen, en liep ze glimlachend in de zonneschijn, haar blik gericht op een punt tussen de wazige blauwe horizon en de heldere beelden van haar eigen dagdromen. Ze zag de papegaai te laat om hem, en het lot dat haar daarmee plotseling ten deel viel, te ontwijken. In een werveling van veren en hard gekrijs vloog hij recht in haar gezicht en krabde haar tot bloedens toe. Vol afgrijzen deinsde ze achteruit en ontdekte toen dat het arme schepsel er veel slechter aan toe was dan zijzelf. Niet alleen omdat hij hard op het trottoir was gevallen en zich had bezeerd, maar ook omdat doña Angelina als een dreigende gladiator aan kwam waggelen, zwaaiend met een deegroller.

Clara zag de papegaai te laat: in een werveling van veren en gekrijs vloog hij recht in haar gezicht.

Graag verder lezen of kijken?
Dan vragen wij je om nu EENMALIG en GRATIS een account aan te maken. Vanaf dan krijg je toegang tot al onze artikels en video’s en krijg je deze melding niet meer te zien.
...

Meer lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)