28 september: ‘Libelle Vrouw van het jaar happening’ op de Oude Markt in Leuven

Door De Redactie

Mechelen, 26 september - Vorig jaar werd de Leuvense Siona Ven verkozen tot Libelle Vrouw van het Jaar. Siona zamelt geld in voor het Rondoufonds, dat een medicijn zoekt tegen de ziekte van Duchenne. Haar zoon Elias (15) lijdt aan deze spierziekte.

Libelle-lezeressen konden de voorbije weken het Rondouxfonds steunen door per sms een lichtje te kopen. Voor elke verstuurde sms ging er 1 euro naar het Rondoufonds. Op 28 september om 17 uur steken we alle lichtjes aan op de Oude Markt in Leuven. Burgemeester Louis Tobback bijt de spits af, Jeroen Meus komt als peter van het fonds een woordje uitleg geven, en rector Rik Torfs sluit de happening af.

Over vrouw met een missie

Libelle zet elk jaar 10 'Vrouwen met een Missie' in de kijker. Sterke vrouwen die een maatschappelijk project op poten zetten, gedreven door een persoonlijk engagement en gewapend met een onuitputtelijke energie. Een van hen wordt tijdens de Libelle Winterfair in november verkozen tot 'Libelle Vrouw van het Jaar'.

Wat is de ziekte van Duchenne?
Eén pasgeborene op de drieduizend (vooral jongens) heeft een vorm van Duchenne, een genetische spierziekte die verergert naarmate de patiëntjes ouder worden. De ziekte komt voor in gradaties, maar verloopt altijd hetzelfde. Eerst worden de benen aangetast en langzaam kruipt de ziekte omhoog. Uiteindelijk, gemiddeld tussen het 20ste en 35ste levensjaar, begeven het hart en de ademhalingsspieren het.

U kunt contact opnemen met:

Sanoma media Belgium nv  – Tom Wattez – +32 474 900 369- tom.wattez@sanoma.com

——————————————————————————————————————————–

SANOMA MEDIA BELGIUM NV

Sanoma Media Belgium NV is de uitgever van de Nederlandstalige magazines Feeling, Feeling Wonen, Flair, Libelle, Libelle mama en Libelle Lekker, Marie Claire Vlaamse editie, Marie Claire 2, Njam, Story, TeVe-Blad en Pink Ribbon, en van de Franstalige bladen Femmes d’Aujourd’hui, Flair, Gael, Gael Maison, Marie Claire Belgique, Marie Claire 2, Moustique, Télé Pocket en Pink Ribbon. Sanoma Digital Belgium is eigenaar van o.a. www.shedeals.be, www.libelle-lekker.be, www.styletoday.be, www.kieskeurig.been www.zappybaby.be. In 2012 riep Sanoma haar eerste radiozender in het leven: StoryFM. In zusterbedrijf Sanoma Regional worden een 40-tal nichetijdschriften uitgebracht zoals o.a. LovingYou en Attitude, en bij sQills, KungFu en Head Office kunnen onze klanten terecht voor Content Marketing.

Sinds juli 2011 is Sanoma 33% eigenaar van De Vijver Media (Woestijnvis, HUMO en SBS Belgium (Vier en Vijf)).

Sanoma Media Belgium maakt deel uit van de Sanoma Group, een veelzijdige mediaorganisatie die informatie, educatie en entertainment verzorgt voor miljoenen mensen in meer dan twintig landen.

Sanoma Media Belgium maakt kwalitatieve inhoud, interessante producten en diensten eenvoudig beschikbaar en beantwoordt aan de behoefte van zijn lezers, kijkers en luisteraars.

Het biedt een uitdagende en boeiende werkomgeving voor 10.000 mensen in ruim 20 landen. In 2012 haalde de groep een netto omzet van 2,4 miljard euro.

http://www.sanoma.be

Partner Content