Femmes d’Aujourd’hui blaast 80 kaarsjes uit

Door De Redactie

Femmes d’Aujourd’hui, het allereerste Belgische vrouwenmagazine, bestaat op 1 april al 80 jaar. Maar blijft bruisend, up to date en is helemaal mee met haar doelgroep. Daarom brengt het Franstalige zusterblad van Libelle op donderdag 28 maart een speciaal feestnummer uit.

Het Franstalige weekblad Femmes d’Aujourd’hui verscheen voor het eerst in 1933 en sloeg meteen bijzonder goed aan. Een jaar later kreeg Femmes d’Aujourd’hui een  Vlaams zusje, Het Rijk der Vrouw, dat in 1990 door de Tijdschriften  Uitgeversmaatschappij (TUM) werd gekocht en omgedoopt tot Libelle.

4.160 nummers
 

Femmes d’Aujourd’hui was nog nooit zo levendig en bruisend als vandaag. 80 jaar staat voor 4.160 nummers waar de lezeressen wekelijks met veel plezier naar uitkijken. Zeker weten! Het geheim van het succes? Een knappe en doordachte mengeling van actuele  onderwerpen, praktische tips, mode, beauty, reizen en keuken. En de frisse, alerte, natuurlijke kennis van de vrouwen die het blad eeuwig jong lijkt te  houden. Geen moraliserende woorden maar wel opkomen voor de rechten van de vrouw, elke vrouw.

Allesbehalve ouderwets
 

Een woordje van Anouk Van Gestel, hoofdredactrice: “80 jaar, zo lang leeft een Belg tegenwoordig. En het is ook de leeftijd van het oudste Belgische vrouwenmagazine! En ik heb het gevoel dat we nog maar net begonnen zijn! We mogen terecht trots zijn en het zelfs van de daken schreeuwen: oud maar allesbehalve ouderwets! ”

Bron: Gracious

Partner Content