Deadline belastingaangifte verlaat naar 15 juli wegens inlogproblemen

Door Jolien Thieleman

Goed nieuws voor wie nog wat meer tijd nodig had voor z’n belastingaangifte: de deadline via Tax-on-web wordt uitgesteld naar maandag 15 juli middernacht.

Een beetje meer tijd

Normaal gezien kon je de elektronische belastingaangifte indienen tot donderdag 11 juli, maar door inlogproblemen op de website is die deadline dus verlaat. “Er waren problemen met het inloggen op de website van Tax-on-web. Daarom hebben we beslist om het zekere voor het onzekere te nemen en de deadline uit te stellen”, zegt Francis Adyns, woordvoerder van FOD Financiën aan Het Nieuwsblad.

Twee miljoen

Het voorbije weekend haalde Tax-on-web de kaap van twee miljoen belastingaangiftes. Gisteren waren dat er 2.011.733, een dikke 60.000 meer dan op hetzelfde moment een jaar geleden. “Een groei met 3,1 procent, ondanks het stijgende aantal voorstellen van vereenvoudigde aangifte, van 3.020.000 in 2018 tot 3.200.000 in 2019”, voegt Adyns er nog aan toe.

Veelgestelde vragen en antwoorden

Zie je door het bos de bomen niet meer of heb je nog concrete vragen over je belastingaangifte? Je vindt het antwoord misschien wel in dit artikel!

Coverbeeld: Getty Images

Ook interessant:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content