© Getty Images

Eerste hittegolf van het jaar komt eraan!

Morgen (21 juni) begint officieel de zomer! En het zonnetje laat niet lang op zich wachten, want de eerste hittegolf van het jaar staat al voor de deur. Laat die ijsjes en verfrissende cocktails maar komen! 

Tropische temperaturen

Volgens de weersvoorspellingen mogen we ons vanaf volgende week verwachten aan tropische temperaturen. Dit weekend zal het zo’n 27 graden worden en in de loop van volgende week kan de temperatuur nog toenemen tot 31 à 32 graden. In de Kempen kan die zelfs oplopen tot 35 graden!

Als de voorspellingen kloppen, kunnen we dus spreken van een eerste hittegolf van 2019. Daarvoor moet de temperatuur vijf dagen lang boven de 25 graden zijn.

Een ideale start van de zomervakantie, die op 28 juni begint.

Vergeet je zonnebescherming niet

Bij zonneschijn hoort uiteraard ook de juiste bescherming. Vergeet niet om je voldoende in te smeren en blijf bij voorkeur uit de zon op de warmste momenten van de dag, tussen 12 u en 16 u. Draag een hoed of pet, en bescherm ook je ogen tegen het felle zonlicht met een zonnebril!

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content