Getty Images

Nieuw platform ‘wijwerken.be’ toont makkelijk bij welke lokale handelaar je terechtkunt

Door Jolien Thieleman

Tijdens de coronacrisis moeten honderdduizenden ondernemingen de deuren sluiten. Maar dat wil niet zeggen dat ze bij de pakken blijven zitten, want vaak werken ze oplossingen uit om het verlies wat te beperken. Die ondernemingen staan nu opgelijst op een handig nieuw platform, en daar kan íédereen van meeprofiteren.

Steun de lokale handelaar

Vandaag is het belangrijker dan ooit om de lokale handelaar te steunen. Alleen op die manier kunnen onze favoriete ondernemers, winkels en webshops blijven bestaan, en hoeven ze na de crisis de boeken niet toe te doen. Maar waar kun je nu nog terecht, en welke maatregelen nemen ze om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan?

Om makkelijk een antwoord te bieden op deze vragen, lanceert FCR Media (het bedrijf achter goudengids.be) het platform wijwerken.be: een handige website waarop bedrijven kunnen tonen dat ze open zijn, en waarop wij als consumenten snel een lokale handelaar kunnen vinden. Bovendien kun je zien welke initiatieven ze op poten zetten om een vlotte dienstverlening te bieden, zoals afhaalmogelijkheden of levering aan huis.

Makkelijke communicatie

In de digitale database staan maar liefst 300.000 ondernemingen, van loodgieter tot krantenwinkel, opgelijst. Maja Van der Borst van FCR Media: “Als ondernemer actief blijven in deze periode is zeer belangrijk. Als je dit goed aanpakt, kan je commercieel actief blijven en schiet je sneller uit de startblokken na de crisis. Met deze website willen we de communicatie als ondernemer vergemakkelijken: via wijwerken.be kan een lokale handelaar of de consument aangeven of een onderneming actief is tijdens de coronacrisis.”

Hoe werkt het?

Om te kijken bij welke lokale handelaar je terecht kunt, kun je per gemeente naar een categorie of bedrijfsnaam zoeken. De ondernemer geeft aan of hij open of gesloten is, en geeft mee hoe hij tijdens de coronacrisis te werk gaat. Wil je bijvoorbeeld bloemen bestellen in een bepaalde regio, dan kun je makkelijk zien bij wie dat kan en welke leveringsmogelijkheden er zijn.

Om de database zo volledig mogelijk te maken, doet FCR Media een oproep aan iedereen om ook zelf de beschikbaarheden, openingsuren en aangepaste dienstverleningen van handelaars aan te geven op de website. Bovendien kun je een poster downloaden, printen en voor je raam hangen om te tonen dat jij de lokale handelaar steunt.

De maatregelen rond het virus worden elke dag opgevolgd en waar nodig aangepast. Heb je nog vragen of twijfels? Surf dan naar info-coronavirus.be of bel tussen 8 en 20 uur naar het nummer 0800/14.689.

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content