Moet je zien: de eerste scheermesjesreclame waarin vrouwen mét haar te zien zijn

Door Celine Werner

Heb jij je ook al afgevraagd waarom dat model met dat strakke bikinilijf haar benen scheert in een scheermesjesreclame, want haar benen zijn quasi perfect en onbehaard? En ook de handeling is bij haar veel sierlijker dan wanneer échte vrouwen dat doen. 

Billie — een hip Amerikaans merk dat goedkope scheermesjes op de markt brengt — vond het hoog tijd om daar verandering in te brengen door realistische dames mét haar in hun spotje te gebruiken. Halleluja!

Beharing: eindelijk doodnormaal

Al jaren wordt er ons wijsgemaakt dat beharing op je lichaam not done is, waardoor vrouwen al van jongs af aan de reflex hebben om alles te scheren: de benen, oksels en de bikinilijn. Maar stilaan zien we dingen veranderen in de modewereld. Zo was er bijvoorbeeld een lingeriecampagne van & Other Stories waarbij het model okselhaar had, en ook het Belgische merk La fille d’O laat schaamhaar zien en maakt zo komaf met het taboe.

Pink Tax

Het merk wil zelfs de Pink Tax aanklagen: het fenomeen waarbij vrouwen meer geld moeten neertellen dan mannen voor krak dezelfde producten.

Haar gespot!

Deze advertentie bevat haar! Okselhaar, teenhaar, buikhaar én zelfs een unibrow.

Bron: famme.nl – Beeld: gettyimages.be – Video: youtube.com

Ook de moeite om te lezen:

Partner Content