Olympische Spelen 2016: zo zit het programma in elkaar

Na jarenlange voorbereiding, is het eindelijk zover: de Olympische Spelen van 2016 starten in Brazilië vanaf vrijdag 5 augustus tot en met 21 augustus. Hoe die Spelen net verlopen, leggen wij je haarfijn uit.

De openingsceremonie

Om 23.00 u Belgische tijd start in Rio de Janeiro de openingsceremonie in het Maracana stadion. De ceremonie start met een show die tot in de puntjes geregisseerd is én met natuurlijk de Olympische vlam die binnengedragen wordt. Vanaf 23.40 u start dan de parade waar elk land zich officieel voorstelt.

De Spelen

Tijdens de Olympische spelen zullen 28 sportdisciplines aan bod komen, zoals onder andere hockey, voetbal, atletiek en zwemmen. Maar er zijn ook enkele sporten die na lange afwezigheid terugkeren. Zo staan rugby en golf voor het eerst sinds lang terug op de planning. Rugby werd lang geweigerd van de Spelen omdat de sport te agressief zou zijn.

De slotceremonie

Net zoals een opening kent ook elke grote wedstrijd en elk groot sportspektakel een slotceremonie. Tijdens deze ceremonie krijgen de sporters hun medailles overhandigd. De show start om 00.30 u Belgische tijd en duurt minstens twee uur.

Benieuwd naar de volledige kalender?

Bekijk de uitgebreide kalender hier.

Niet zo geïnteresseerd in de Spelen, maar liever zelf sporten?

Partner Content