‘Over Winnaars’: Pieter zit in een rolstoel, maar wil van metershoge col in Frankrijk vliegen

Door Jolien Thieleman

In ‘Over Winnaars’ ontmoet Koen Wauters 4 straffe persoonlijkheden die door een fysieke beperking hun grote droom moesten opgeven. In een tweede seizoen gaan ze opnieuw tot het uiterste om te doen wat ze dachten nooit meer te kunnen: fysiek uitgedaagd worden in een loodzware, maar niet onmogelijke opdracht.

Onfortuinlijk arbeidsongeval

Vanavond maken we kennis met politie-inspecteur Pieter, die bij een ongeval tijdens een schietoefening een kogel in de rug kreeg. “Ik had die dag van dienst gewisseld met een collega”, vertelt hij. “Bij een controle van de wapens werd ik geraakt door een kogel. Die heeft vanbinnen een hele baan afgelegd en zit nog altijd in mijn ruggenmerg. Op dat moment gebeurden schietoefeningen nog zonder kogelvrije vest, sedert mijn ongeval is dat mét vest.”

Over Winnaars

Niet zomaar een droom, maar een overwinning

Als coach, maar bovenal als goede vriend, daagt Koen Wauters hem uit om boven zichzelf uit te stijgen. Pieters grote droom is paragliden, maar die moest hij door zijn ongeval opbergen. Daarom neemt Koen hem mee naar het Franse Annecy, want hij is vastberaden dat een rolstoel Pieter niet kan tegenhouden om van een berg af te vliegen.

Zonder enige motorische hulp zal Koen hem van een col van 1,5 kilometer afduwen. En wat Pieter niet weet, is dat twee bijzondere mensen hem aan de voet van de berg opwachten… Zal hij erin slagen zijn grote droom om te zetten tot een overwinning?

Bekijk hier alvast een preview van de aflevering van vanavond:

 

‘Over Winnaars’, een hartverwarmend avontuur dat je vanop de eerste rij kunt volgen, vanavond om 20u35 bij VTM.

Beelden: VTM

Meer straffe verhalen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content