Supermarkten overleggen over paaseitjes: hebben ze volgend jaar dezelfde kleur?

Door Jolien Thieleman

In de paasperiode doen we niets liever dan onze tanden zetten in lekkere paaseitjes. Maar wat is het soms vervelend dat elke supermarkt andere kleuren gebruikt!

Een blauw eitje uit de ene winkel, kan zo helemaal anders smaken dan een blauw eitje uit een andere winkel. Verschillende warenhuizen verstoppen dezelfde smaak dikwijls achter verschillende papiertjes, maar daar komt misschien verandering in.

Uniformiteit

Carrefour, Aldi, Colruyt en Lidl zien het alvast zitten om tot uniformiteit te komen. “We kunnen zeker even kijken of er tegen Pasen volgend jaar een mogelijkheid is om overal gelijkaardige kleuren te hebben”, zegt Isabelle Colbrandt, woordvoerster van Lidl aan VRT NWS. “Elk jaar komen er wel nieuwe smaken bij, dus het is misschien iets moeilijker om hetzelfde kleurtje voor de specifieke smaken te krijgen. Maar voor de basispaaseitjes is het zeker een optie.”

Kraak de kleurcode

Wil je er in tussentijd zeker van zijn dat je altijd voor je favoriete smaak kiest? Speciaal voor jou kraakten we de kleurcode van de paaseitjes die je in de supermarkt vindt. Download de legende hier in hoge resolutie, print ‘m uit en smullen maar!

Tip: klik op de afbeelding voor een groter beeld!

Bron: VRT

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content