Getty Images

Ontwerp jij het nieuwe Pink Ribbon-lintje?

Door Hanne Bral

In september is het weer zover: dan stelt Pink Ribbon haar nieuwste lintje voor. Vorig jaar kreeg prinses Delphine van Saksen-Coburg de eer, maar dit jaar maak jij misschien kans om het lintje vorm te geven. “In plaats van een bekende ontwerper, willen we het woord geven aan de mensen die zelf borstkanker hebben ervaren. Man of vrouw. Jong of oud”, klinkt het bij de organisatie.

Gezocht: ontwerper van het nieuwe Pink Ribbon-lintje

“We speelden al langer met het idee om lotgenoten zelf te betrekken bij het nieuwe lintje”, vertelt Hilde Debackere, gedelegeerd bestuurder bij Pink Ribbon vzw. En dat maken ze dit jaar dus waar. “Borstkanker is helaas niet zo rooskleurig als het lintje soms laat uitschijnen. Daar willen we meer de nadruk op leggen, door de verhalen van lotgenoten te verweven in het ontwerp.” Want wie weet beter dan zij hoe borstkanker écht voelt?

Spiegel van ervaringen

“Door de mensen die het zelf hebben meegemaakt de pen of het penseel te geven, worden hun ervaringen weerspiegeld in het nieuwe lintje”, gaat Hilde Debackere verder. “Aan de hand van vijf korte vragen en een blanco lintje vragen we lotgenoten naar hun ervaring en hun ontwerp. Zo willen we iedereen een soort spiegel voorhouden en tonen hoe patiënten borstkanker zelf ervaren.”

In de voetsporen van de prinses

In september stelt Pink Ribbon haar nieuwe ontwerper en lintje voor tijdens de jaarlijkse persconferentie. Vorig jaar ontwierp prinses Delphine van Saksen-Coburg het inclusieve ‘Love is all we need’-lintje. Het lintje is elk jaar het symbool van de Internationale Borstkankermaand in oktober.

Pink Ribbon
Pink Ribbon

Praktische informatie

Wil je graag het lintje ontwerpen? Ga dan naar www.pinkribbon.be, deel jouw ervaringen door kort te antwoorden op de vijf vragen en laat weten hoe het lintje er volgens jou moet uitzien. Wie wat meer tijd wil om een lintje te ontwerpen, kan de template downloaden en later aan de organisatie bezorgen via de link in je mailbox. Deelnemen kan tot en met 1 maart 2022.

LEES OOK:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content