Sergio Herman opent luxueuze frietketen

Door De Redactie

Een pakje friet met mayonaise: het kan zo smaken. Dat vindt ook Sergio Herman en daarom wil hij zā€™n eigen luxueuze frietketen beginnen. De topchef experimenteerde anderhalf jaar om de perfecte friet te kunnen serveren aan zijn klanten.

Sergio wil niet enkel de perfecte friet serveren, hij dacht ook aan de ideale omkadering: modieus geklede medewerkers, een in brons gegoten fornuis, cartoons van Kamagurka op de servetten en sauzen in handgedraaide keramische potten. Je waant je eerder in een Frans klasserestaurant dan een regulier frietkot.

Als je er als een van de eersten van wilt genieten, moet je in Den Haag zijn. Daar opent het eerste atelier in juni. Daarna volgen er nog andere locaties in Nederland. Op termijn zou de frietketen waarschijnlijk ook wel naar BelgiĆ« komen. ā€œFrieten eten is misschien een guilty pleasure, maar waarom zou dat niet in een toffe omgeving kunnen?ā€ zegt Sergio. ā€œWij reden vroeger bij Oud Sluis ā€™s nachts naar BelgiĆ«, daar hebben ze de beste frieten. Maar ik miste altijd de beleving.ā€

Een pakje friet met truffelsaus

Hoeveel gaat dat kosten? In de luxueuze keten zul je een frietje kunnen eten voor zoā€™n 3,5 tot 6 euro per pakje, naargelang welke saus je kiest. Er zijn vijf varianten: peper, truffel, bĆ©arnaise, basilicum Ć©n de classic Belgische mayo (uiteraard). De frieten worden gemaakt van aardappelen uit Zeeuws-Vlaanderen.

Bron: Het Nieuwsblad, Beeld: Reporters

Lees ook

 

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."