Gezocht: 400 stewards voor stille mars voor Julie Van Espen

Door Diny Thomas

Zondag staat helemaal in teken van (seksueel) geweld. Duizenden mensen lopen mee in de stille mars voor Julie Van Espen. Maar zonder stewards, geen mars. Dus is de organisatie op zoek naar 400 stewards, die de tocht in goede banen moeten leiden. 

Zaterdagavond, 4 mei 2019, sprong de 23-jarige Julie Van Espen op de fiets vanuit Schilde naar Antwerpen, om uit te gaan met haar vriendinnen. Maar daar kwam ze nooit aan. Ze was op het foute moment op de foute plaats. Maandag, twee dagen na haar verdwijning, werd haar levenloze lichaam in het kanaal gevonden.

Stille mars

Julie Van Espen werd slachtoffer van seksueel geweld, op klaarlichte dag nog wel. Daarom wordt er zondag in Antwerpen een stille mars georganiseerd, om te protesteren tegen (seksueel) geweld. Om te vragen aan de beleidsmakers om daadkrachtiger op te treden tegen daders, en de straffen te verhogen. En vooral om steun te betuigen aan de slachtoffers ervan, waaronder Julie Van Espen en haar familie.

Drie vriendinnen, die samen de stille mars organiseren, doen er alles aan om de tocht in goede banen te leiden. Het parcours werd al uitgestippeld, het uur werd vastgelegd. Om 14 uur verzamelen ze aan Koningin Astridplein. Een half uur later begint de mars echt, richting de Meir en de Groenplaats, naar de Suikerrui om aan te komen aan het Steenplein.

Geen stewards, geen mars

De enige zorg is op dit moment de veiligheid. De stad Antwerpen was duidelijk: geen stewards, geen mars. Daarom zijn de vriendinnen op zoek naar 400 stewards. Wil jij de stille mars aanstaande zondag in goede banen leiden? Registreer je dan via dit aanmeldformulier.

Bron: De Standaard – Beeld: Getty Images 

LEES OOK:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content