VRT

Morgen op tv: de voorlopig laatste afleveringen van ‘Thuis’ en ‘Familie’

Door Jolien Thieleman

Omdat er in coronatijden geen nieuwe afleveringen kunnen worden ingeblikt, eindigen ‘Thuis’ en ‘Familie’ dit jaar iets vroeger dan gewoonlijk. Eén en VTM hebben samen beslist dat morgen de laatste afleveringen op tv komen, en dat beide fictiereeksen na de zomer zullen terugkeren.

Nieuwe afleveringen na de zomer

De opnames van beide reeksen lopen telkens enkele maanden voor op de uitzendingen, maar omdat de opnames nu al een tijdje stil liggen, zijn zowel ‘Thuis’ als ‘Familie’ die voorsprong kwijt. Om opnieuw voldoende afleveringen te kunnen opnemen, én omdat niemand zeker weet wanneer er weer gefilmd kan worden, hebben de makers daarom beslist om nieuwe afleveringen pas na de zomer op tv te brengen. Olivier Goris, netmanager van Eén: “Op dit moment is het helaas niet mogelijk om een fictiereeks op te nemen zoals we dat gewend zijn. We zijn momenteel volop aan het onderzoeken hoe we hiermee kunnen omgaan. Zowel VTM als wij hopen om onze dagelijkse fictiereeksen zo snel mogelijk weer te kunnen opstarten in veilige omstandigheden.”

Het is dus nog even wachten tot je favoriete reeks weer terugkeert, maar morgenavond word je wél nog getrakteerd op een extra bijzondere aflevering: bij ‘Thuis’ stem je af voor een extra lange dubbelaflevering, in ‘Familie’ beloven de spannende verhaallijnen nog een staartje te krijgen.

Wat komt in de plaats?

Vanaf maandag zullen de Eén-programma’s die normaal gezien na ‘Thuis’ starten, al te zien zijn vanaf 20.15 uur. Zo start op 27 april een nieuw seizoen van ‘Spoed 24/7’, op dinsdag het nieuwe ‘Twee tinten grijs’ met Pascal Braeckman en Jan Van Eyken, op woensdag een nieuw seizoen van ‘Dierendokters 24/7’, en kan iedereen vanaf donderdag wegdromen met Wim Lybaert en ‘De columbus’.

Op VTM kun je vanaf maandag dan weer genieten van ‘Sara’, waarvan je vlak na de slotaflevering van ‘Familie’ al meteen een dubbelaflevering te zien krijgt. ‘Sara’ vertelt het romantische liefdesverhaal van het ‘lelijke eendje’ Sara De Roose, die aan de slag gaat in het economaat van modehuis Presence. Ze ontmoet er Simon van Wijck, de zoon van de directeur, op wie ze op slag verliefd wordt. Dertien jaar nadat de reeks op VTM werd uitgezonden, kun je er vanaf maandag 27 april om 20 uur weer dagelijks van genieten.

VTM

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content