Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Getty Images

Dit zijn de 10 mooiste trouwtrends van het komende huwelijksseizoen

Door Jolien Thieleman

Stap je binnenkort in het huwelijksbootje? Proficiat! Om er de mooiste dag van je leven van te maken, ben je misschien al volop aan het plannen. Tegen deze trouwtrends zeg je vast volmondig ‘ja’.

De trouwtrends van 2022

Het huwelijksseizoen van 2022 belooft weer magisch te worden. Want huwelijken zijn intiemer en romantischer dan ooit en draaien om veel meer dan een uitbundig trouwfeest. Trends als gepersonaliseerde details, een locatie die niet altijd zo traditioneel hoeft te zijn en juwelen met een bijzondere betekenis maken hun opmars. Laat je inspireren!

1. Natuurlijk mooi

Rotan, zachte en aardse tinten zijn al een hele tijd hip. Niet alleen op het vlak van interieur en decoratie, maar ook op bruiloften, maar dan wel met een randje glamour. Denk maar aan linnen tafellakens, droogbloemen gecombineerd met veel groen, roestbruine en gouden accenten, zachte tinten en romantische details zoals véél kaarsen.

2. Overal bloemen

Een bloemenboog, bloemenmuur, bloemen op tafel en zelfs bloemen in het bruidskapsel… In 2022 zien we óveral bloemen op bruiloften, nog meer dan anders. Qua kleurenpalet worden vooral witte en zachtroze bloemen gemengd met groen, maar ook fellere kleuren duiken steeds vaker op. Oranje, rood en fuchsia, bijvoorbeeld.

3. Originele locaties

Omdat er veel trouwfeesten werden uitgesteld in 2020 en 2021, belooft 2022 een druk trouwjaar te worden. Niet evident als je nog een locatie zoekt, want die zitten razendsnel volgeboekt. Daarom gaan bruidsparen vaker op zoek naar alternatieve locaties die minstens even leuk en origineel zijn. Een idyllisch plekje midden in een bos, een zomerse tuin, een mooi gestyled huis of een oude schuur, bijvoorbeeld. Het grote pluspunt: op die locatie is er nog nooit of niet vaak getrouwd, wat jullie dag nog unieker en origineler maakt.

4. Lokale leveranciers

De voorbije periode steunden we massaal lokale handelaars, en die trend trekt zich door in de huwelijkswereld. En dat is maar goed, want zo worden lokale bakkers, bloemisten, ontwerpers en andere leveranciers steeds meer in de kijker gezet. Hoe leuk is het om bijvoorbeeld een bruidstaart te laten leveren door de lokale bakker waar je op zondagochtend pistolets haalt?

5. Gepersonaliseerde details

Trouwlocaties worden steeds persoonlijker, met details waarop jullie initialen worden gedrukt, tijdlijnen van bijzondere gebeurtenissen in jullie relatie en persoonlijke foto’s die jullie nauw aan het hart liggen. Een trend die zich doortrekt in het drukwerk voorafgaand en volgend op jullie huwelijk: uitnodigingen, trouwbedankjes en naamkaartjes krijgen ook een gepersonaliseerde afwerking.

6. Een extra lange bruiloft

Elk bruidspaar zal het beamen: een trouwdag vliegt voorbij. Net daarom kiezen steeds meer koppels ervoor om er nog een dag, of zelfs een volledig weekend, aan te breien. Trouwfeesten met een overnachting of een extra dag om met een aantal gasten na te praten over de bijzondere gebeurtenis, worden alsmaar populairder.

7. Een kleinere ceremonie

Omwille van de coronamaatregelen kónden heel wat koppels niet anders, maar de laatste tijd heeft er een switch plaatsgevonden waardoor er beter wordt nagedacht over wie je er nu écht op jullie mooiste dag bij wilt hebben. Ceremonies en feesten worden al lang niet meer uitgebreid tot honderd(en) gasten, maar houden we liever lekker klein en intiem, met mensen die dicht bij jullie als koppel staan.

8. Luchtig en lief

De tijden dat huwelijksceremonies formeel en stijf waren, zijn al lang voorbij. Tegenwoordig gaat het er een pak luchtiger aan toe, met persoonlijke verhalen en een streepje humor. Grappige speeches van vrienden en familie mogen bijvoorbeeld niet ontbreken, net zoals lieve geloften die het bruidspaar naar elkaar uitspreekt. Die geloften worden vaak handgeschreven in een gepersonaliseerd boekje, om voor altijd te koesteren.

9. Unieke trouwringen

Niets mis met bij elkaar passende trouwringen, maar de afgelopen en komende periode wordt ook meer gekozen voor andere, specifiek uitgekozen ringen in een verschillende stijl. Opvallend is ook dat trouwringen met een extra bijzondere betekenis hun opmars maken: denk maar aan ringen van gerecycleerd (oud) goud, met een vingerafdruk van je partner, een opvallende gravure, organische vormen, een natuurlijke afwerking, …

10. Relax, take it easy…

Trouwdagen vereisen soms een strakke planning, maar dikwijls is er amper tijd voor spontane momenten of een adempauze. Daarom worden nu vaker enkel de grote lijnen bepaald, en worden hier en daar extra halfuurtjes genomen om even te reflecteren, te knuffelen, te ontspannen, iets te drinken… Ongetwijfeld één van de fijnste trends, want zo genieten jullie nog meer van die allermooiste dag!

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content